NBA spēlētājs vaino aģentu pie 58 miljonu ASV dolāru zaudējumiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Nerlens Noels
Nerlens Noels Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra pozīcijas spēlētājs  Nerlens Noels iesūdzējis tiesā savu bijušo aģentu Riču Polu, vainojot viņu pie 58 miljonu ASV dolāru zaudējumiem no potenciālajiem ienākumiem, vēsta ESPN.

2017. gadā NBA zvaigznes Bena Simonsa dzimšanas dienas ballītē Noels iepazinās ar Polu un sāka sadarbību, kas ilga trīs gadus. Togad vasarā Dalasas "Mavericks" komanda piedāvāja Noelam līgumu uz četriem gadiem par atalgojumu 70 miljoni ASV dolāru.

Pols, kurš pārstāv tādas NBA zvaigznes kā Simonss un Lebrons Džeimss, ieteica Noelam nepieņemt "Mavericks" piedāvāto četru gadu līgumu. Aģents rekomendēja noslēgt viena gada līgumu, lai pēc sezonas vienotos par vēl ienesīgāku kontraktu.

Paklausot aģenta padomam, Noels parakstīja viena gada līgumu par 4,1 miljonu ASV dolāru. Centra spēlētājs sezonā salauza īkšķi un izlaida 42 spēles. Viņa statistikas rādītāji un vērtība brīvo aģentu tirgū kritās.

Noels nepagarināja līgumu ar "Mavericks" un pievienojās Oklahomasitijas "Thunder" komandai, divās sezonās saņemot līgas minimālo atalgojumu kopā 3,7 miljonus ASV dolāru.

Iepriekšējā sezonā Noels pārstāvēja Ņujorkas "Knicks", saņemot piecus miljonus ASV dolāru algu. Šovasar abas puses vienojās par sadarbības pagarināšanu uz trim gadiem par garantētu 27,7 miljonu ASV dolāru atalgojumu spēlētājam.

Jauno līgumu šovasar Noelam palīdzēja noformēt aģents Džordžs Langbergs. Sadarbību ar iepriekšējo aģentu Polu basketbolists pārtrauca pagājušajā sezonā pēc pievienošanās "Knicks".

Patlaban 27 gadus vecais Noels ar augsto sesto numuru tika izraudzīts 2013. gada NBA jauno spēlētāju draftā. Vispirms viņš pārstāvēja Filadelfijas "76ers", turpinājumā spēlējis arī iepriekš minētajās komandās "Mavericks", "Thunder" un "Knicks".

NBA regulārajā čempionātā Noels karjerā piedalījies 425 mačos, vidēji guvis 7,6 punktus, izcīnījis 6,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus.

Iepriekšējā sezonā 64 spēlēs Noels vidēji mačā bloķēja 2,2 metienus, kas bija trešais labākais rādītājs NBA regulārajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu