Strēlnieks: Mēs, latvieši, gribētu Rīgā tādu klubu kā "Žalgiris"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Rokas Lukoševičius/15min

Latvieši gribētu Rīgā basketbola komandu, kas spēlē Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Eirolīgā, sarunā ar Lietuvas medijiem atzina Latvijas izlases un Kauņas "Žalgiris" vienības spēlētājs Jānis Strēlnieks.

1. septembrī Strēlnieks atzīmēs 32. dzimšanas dienu. Viņš gaidāmajā sezonā spēlēs "Žalgiris" komandā, kas šonedēļ savā treniņu bāzē uzņēma medijus.

"Protams, "Žalgiris" atrodas tuvu manām mājām - Latvijai, tomēr tas nebija noteicošais. Tā ir liela komanda ar senu vēsturi. Mēs, latvieši, ļoti gribētu tādu klubu Rīgā," portāls "15 min" citē Strēlnieku.

"Pirms līguma parakstīšanas runāju ar labu draugu Kasparu Vecvagaru [Latvijas basketbolists, kurš savulaik spēlēja "Žalgiris" komandā]. Jums viņam jāpaprasa, lai iemāca man lietuviešu valodu," pajokoja basketbolists.

Strēlnieks iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Krievijas grandu Maskavas CSKA. Pirms tam viņš spēlēja Pirejas "Olympiacos" (Grieķija), "Brose Bamberg" (Vācija), Kijevas "Budivelnyk" (Ukraina), Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija) un BK Ventspils" (Latvija).

Septiņu sezonu laikā Eirolīgā latvietis piedalījies 157 mačos, vidēji atzīmējoties ar 8,1 punktu. Strēlnieks sevi apliecinājis kā labu snaiperi - divpunktu metieni realizēti ar 53,5%, tālmetieni ar 42,3%, soda metieni ar 89,3% precizitāti.

Latvijas basketbolists atzīst, ka viņam ikdienā labāk patīk uzturēties mazākā pilsētā, tāpēc Kauņa viņam labāk iet pie sirds nekā Maskava. Viņš arī pauda cerību, ka ar "Žalgiris" komandu izdosies sasniegt labus rezultātus.

"Mēs vēlamies izveidot kaut ko īpašu. Pēdējos gados "Žalgiris" spēlē ļoti labi - vienmēr ir laba komanda. Tāpat kā tas bija Šaras [trenera Šarūna Jasikēviča] laikā. Kāpēc gan nesasniegt kaut ko vairāk? Galu galā mēs Eirolīgā spēlējam ne tikai piedalīšanās pēc," norādīja Strēlnieks.

Pēc sarunām ar "Žalgiris" galveno treneri Martinu Šilleru lēmums pievienoties Kauņas komandai esot bijis viegls.

"Runāju ar treneri, un lēmums pārcelties uz Kauņu bija ļoti viegls. Iepriekšējās sezonās Maskavā nespēlēju daudz, jo īpaši otrajā gadā. Ticu, ka Kauņā ir lieliski apstākļi, lai atgrieztos savā iepriekšējā līmenī," pauda Strēlnieks.

"Man šeit ļoti patīk. Nāku no mazas pilsētas - Talsiem. Protams, Kauņa ir lielāka, taču, salīdzinot ar Maskavu, tā noteikti nav tik liela. Izbaudu, ka 10-15 minūšu laikā iespējams nokļūt no viena punktu uz otru."

Iepriekšējā Eirolīgas sezonā Strēlnieks piedalījās 21 spēlē, kas ir nedaudz vairāk par 60% no kopējā spēļu skaita. Latvijas basketbolistam pēdējos gados pilnvērtīgi spēlēt traucējuši savainojumi.

"Mazas traumas, kas izsit no ierindas uz divām līdz trīs nedēļām, rada grūtības ieiet spēļu ritmā uzreiz pēc atgriešanās sastāvā. Tā tas notika CSKA, kur treneris negaida, kamēr ieskriesies, jo komandā ir liela konkurence. Manā pozīcijā bija daudz lielisku spēlētāju," skaidroja Strēlnieks.

"Godīgi sakot, nezinu, kāpēc tik bieži gūstu savainojumus. Ja es pats to varētu izskaidrot, darītu visu, kas ir manos spēkos, lai izvairītos no traumām. Šobrīd darām visu iespējamo, lai savainojuma riskus samazinātu."

Strēlnieks atklāja, ka Kauņas komandas medicīniskais personāls strādā ļoti profesionāli, jo liela uzmanība tiek pievērsta traumu prevencijai, salīdzinot ar citiem klubiem, kuros viņš iepriekš spēlējis.

"Pārbaudījām visus manus muskuļus un secinājām, ka iepriekšējie savainojumi atstājuši ietekmi uz kāju muskuļiem. Zinu, kas man ir jādara, lai tos stiprinātu un izvairītos no savainojumiem. Ceru, ka aizvadīšu sezonu bez traumām."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu