Grigorjevu Tokijā pieveikusī Ukrainas cīkstone atdod valsts piešķirto dzīvokli savam trenerim (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Irina Koļadenko
Irina Koļadenko Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas brīvā stila cīkstone Irina Koļadenko, kura Tokijas olimpiskajās spēlēs cīņā par bronzas godalgu pieveica Latvijas pārstāvi Anastasiju Grigorjevu, valsts piešķirto dzīvokli atdos savam trenerim, vēsta sportiste savā "Facebook" profilā.

22 gadus vecā Koļadenko startē svara kategorijā līdz 62 kilogramiem. Cīņā par Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļu viņai pretī stājās Grigorjeva. Uzvaru līdzīgā duelī ar 3:1 izcīnīja Ukrainas sportiste. 

Valsts viņai par šo panākumu piešķīra dzīvokli.

"Vakar notika vēl viens svarīgs un vajadzīgs notikums manā dzīvē. Kijevas apgabala gubernators Vasilijs Volodins man piešķīra dzīvokļa atslēgas manā pilsētā Irpiņā. Ko tas man nozīmē? Nu, lai jūs saprastu, man nebija pat istabas! Tā izvērsās mana dzīve. Manas mājas patiesībā bija mans sapnis, ne mazāk kārots kā olimpiskā medaļa. Un šodien man pieder 41 km2 liels vienistabas dzīvoklis. Rīt varu sākt remontu.

Bet... aiz visām manām uzvarām slēpjas cits cilvēks. Tas ir mans treneris, ar kuru strādāju jau astoņus gadus, kurš mani ne tikai trenē, bet vienmēr bijis līdzās. Jā, tas nav bijis viegli. Lai jūs saprastu, bija laiks, kad viņš man pirka apģērbu.

Viņa mazā meita Tatjana un sieva viņu neredzēja mēnešiem ilgi, jo viņš bija kopā ar mani treniņnometnē. Atrada līdzekļus, lai mani atbalstītu. Bez savām mājām," raksta Koļadenko. 

Foto: Anastasija Grigorjeva cīņā par Tokijas olimpisko spēļu bronzu pret Irinu Koļadenko

Koļadenko ir 2021. gada Eiropas čempione svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, kā arī bronzas ieguvēja iepriekšējā gada Eiropas meistarsacīkstēs. 

"Es patiešām novērtēju sava trenera ieguldījumu un labi saprotu, kādus upurus viņš ir nesis šī panākuma dēļ. Un, lai gan mūsu valstī diemžēl treneri paliek bez piešķirtiem dzīvokļiem, es tomēr gribu pateikt paldies savam trenerim! Atdodu dzīvokli cienījamajam Ukrainas trenerim Volodimiram Jaremenko. Tu to esi pelnījis! Un es turpinu sapņot un strādāt, lai šie sapņi piepildītos. Un jūs, kā vienmēr, man palīdzēsit," vēsta Koļadenko.

2019. gada pasaules čempionātā Koļadenko svara kategorijā līdz 65 kilogramiem izcīnīja sudrabu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu