Šakils O'Nīls piekrīt, ka viņš ir ceturtais labākais centrs NBA vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šakils O'Nīls
Šakils O'Nīls Foto: Reuters/ScanPix

Šakils O'Nīls piekrīt žurnālistu izveidotajam rangam, kurā viņš ierindots ceturtajā vietā starp Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākajiem centra spēlētājiem līgas vēsturē.

Par visu laiku labāko centru NBA vēsturē tiek uzskatīts Karīms Abduldžabārs, kurš bija septiņdesmito un astoņdesmito gadu zvaigzne. Viņš ir seškārtējs NBA čempions, sešas reizes atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju un ieguvis divas finālu MVP balvas, kā arī 19 reizes izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

Otrā labākā centra spēlētāja godu izpelnījies Vilts Čemberlens, kurš spēlēja sešdesmitajos gados un septiņdesmito gadu sākumā. Viņš ir divkārtējs NBA čempions, vienreiz ieguvis finālu MVP balvu, četrreiz atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju un 13 reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

Par trešo labāko centru izraudzīts Bils Rasels, kurš bija piecdesmito un sešdesmito gadu NBA zvaigzne. 13 gadu NBA spēlētāja karjerā viņš 11 reizes kļuva par čempionu. Piecas reizes viņš atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju un 12 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Savukārt ceturtais rangā ir deviņdesmito gadu beigu un divtūkstošo gadu sākuma spilgtākais NBA centrs Šakils O'Nīls, kurš par čempionu kronēts četras reizes, trijās no tām viņš ieguva arī finālu MVP balvu. 2000. gadā viņu atzina par sezonas vērtīgāko spēlētāju. 15 reizes O'Nīls piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu