ASV tenisa zvaigzne Kenina Covid-19 dēļ nepiedalīsies "US Open"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sofija Kenina
Sofija Kenina Foto: Reuters/ScanPix

ASV tenisiste Sofija Kenina saslimusi ar Covid-19, kā rezultātā nākamnedēļ nevarēs piedalīties sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā "US Open".

Kenina par izstāšanos no turnīra paziņoja trešdien. Viņa norādīja, ka pēdējais nodotais Covid-19 tests uzrādījis pozitīvu rezultātu. Tenisiste iepriekš bija saņēmusi vakcīnu.

Pagājušajā sezonā Kenina "US Open" apstājās ceturtajā kārtā, taču uzvaru izdevās svinēt "Australian Open". Francijas atklātajā čempionātā WTA ranga piektā rakete zaudēja finālā.

"Esmu vakcinējusies, tāpēc neizjūtu spēcīgus simptomus. Pēdējo testu rezultāti bijuši pozitīvi, tamdēļ nevarēšu piedalīties "US Open"," paziņoja Kenina. "Tuvākās nedēļas veltīšu, lai atgūtu veselību. Rudenī jau plānoju atgriezties kortā."

Atšķirībā no pagājušā gada nākamnedēļ "US Open" turnīrā būs iespējams pulcēt pilnas tribīnes.

Kājas traumas dēļ Kenina jūnija beigās Vimbldonā netika tālāk par otro kārtu. Kopš tā laika tenisiste turnīros nav piedalījusies.

"US Open" kājas savainojuma dēļ nepiedalīsies arī 23 "Grand Slam" titulu īpašniece Serēna Viljamsa un viņas māsa Venusa. Tāpat sezona ceļgala traumas un kājas savainojuma dēļ noslēgusies attiecīgi šveicietim Rodžeram Federeram un spānim Rafaelam Nadalam. Operācija gaidāma arī šveicietim Stenam Vavrinkam, bet plaukstas locītavas savainojumu guvis pagājušā gada čempions Dominiks Tīms no Austrijas.

Keninas un Viljamsas vietu pamatturnīrā ieņems kāda no kvalifikācijas "laimīgajām zaudētājām".

"US Open" pamatturnīrs Ņujorkā sāksies pirmdien. Sezonas pēdējais "Grand Slam", kurā spēles notiks uz cietā seguma, noslēgsies 12.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu