Video ⟩ Artis Ābols: Pret Itāliju esam favorīti un paši to apzināmies (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase ceļu pretī 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm sāks ceturtdien "Arēnā Rīga" ar maču pret Itālijas izlasi. Latvijas komandas treneris Artis Ābols uzskata, ka Latvijas valstsvienība ir favorīte, bet tas būs jāpierāda uz ledus.

"Pilnā sastāvā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalīsies šajā turnīrā, esam tikai no pirmdienas," sacīja Ābols.

Itālijas izlase pirms došanās uz Rīgu aizvadīja trīs pārbaudes spēles, visās piedzīvojot zaudējumu, turklāt nevienā no mačiem itāļi neguva vairāk par vieniem vārtiem.

"Kad visi spēlētāji ir ierindā, zināma konkurence Latvijas izlasē ir malējo uzbrucēju pozīcijā," atklāja Ābols. "Šobrīd sastāvā ir pietiekoši daudz spēlētāju, kurus esam redzējuši, kuri spēlējuši vairākumā. Pēdējās divās dienās esam pievērsuši pastiprinātu uzmanību tieši skaitliskajam vairākumam."

Pēdējo reizi Latvija - Itālija tikās šajā vasarā pasaules čempionātā Rīgā, kad uzvaru ar 3:0 svinēja Latvijas komandu, kuru vēl tobrīd vadīja Bobs Hārtlijs.

"Protams, esam favorīti un paši to apzināmies," uzsvēra Ābols. "Pēdējās divas spēles pasaules čempionātos bija uzvaras ar 3:0, bet ļoti grūtā cīņā."

Latvijas izlases treneru korpuss pret Itāliju plāno izmantot 13 uzbrucējus un septiņus aizsargus. 

 

Kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29. augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlase.

Latvijas hokeja izlases spēlētāju saraksts 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens.

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Jānis Jaks.

Uzbrucēji: Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

Latvijas izlase bija piedalījusies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, bet uz 2018. gada Phjončhanas Olimpiādi ceļazīme netika izcīnīta.

Raksts tapis sadarbībā ar BITE

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu