"VEF Rīga" piesaista Hemondsu un pārtrauc sadarbību ar nevakcinēto Fordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola komanda "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Reišonu Hemondsu, ceturtdien ziņo vienība.

Hemondss trīs sezonas spēlēja labi zināmajā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā "Georgia", pēdējā no tām bija viens no komandas līderiem kopā ar NBA drafta pirmo izvēli Entoniju Edvardsu.

2019./2020.gada sezonā Hemondsam vidēji spēlē 12,9 gūti punkti, 7,4 atlēkušās bumbas un 1,5 rezultatīvas piespēles.

Savu pirmo gadu profesionāļa karjerā Hemondss aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības jeb G līgas komandā Fortveinas "Mad Ants", kurā caurmērā spēlētās 11,4 minūtēs guva 6,1 punktu un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

"VEF Rīga" informē, ka komandā gaidāmajā sezonā tomēr nespēlēs Kvinsijs Fords, ar kuru neizdevās rast kopsaucēju, lai spēlētājs ievērotu visus līgumā norādītos punktus.

"Līdz ar Hemondsa piesaisti komandas komplektāciju starpsezonā esam noslēguši, pieejamie spēlētāji nu jau vairākas dienas gatavojas visiem turnīriem, septembrī paredzētas vairākas pārbaudes spēles un turnīrs Lietuvā," atklāj kluba prezidents Gatis Jahovičs.

"Komentējot Forda situāciju, spēlētājs izlēma, ka nevēlas vakcinēties, bet tas pie šībrīža noteikumiem Latvijā padara neiespējamu trenēšanos kopā ar komandu, ievērojami apgrūtina ceļošanu un pat dalība spēlēs ir zem jautājuma zīmes, līdz ar to abpusēji vienojāmies par sadarbības neturpināšanu, tai pat īsti neuzsākoties," situāciju skaidro Jahovičs. "Lai būtu atbildīgi vispirms paši pret sevi un sabiedrību, kā arī aizvadītu sezonu iespējami veseli un bez nevajadzīgām pauzēm, visi komandas spēlētāji un personāls "VEF Rīga" komandā, līdzīgi kā citās profesionālās komandās, ir vakcinējušies."

Rīgas klubs iepriekš izziņoja līgumus ar Ronu Kariju, Anriju Mišku, Devondriku Volkeru, Iļju Gromovu, Māri Gulbi, Džeilenu Railiju, Aleksandru Madsenu, Kristeru Zoriku, Arti Ati un Emīlu Krūmiņu.

"VEF Rīga" iepriekšējā sezonā izcīnīja Latvijas čempiontitulu, tika pie sudraba godalgas Latvijas-Igaunijas līgā un sasniedza otro posmu FIBA Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu