"Riga" Gibraltārā neizmanto iespēju sasniegt UEFA Konferences līgas grupu turnīru (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: LETA

"Riga" futbolisti ceturtdien UEFA Konferences līgas "play-off" kārtas atbildes spēlē viesos pagarinājumā piekāpās Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps", neizmantojot iespēju sasniegt UEFA Konferences līgas grupu turnīru.

Mačs "Victoria" stadionā "Riga" komandai beidzās ar zaudējumu pagarinājumā - 1:3 (1:1, 0:0, 0:2). Divu spēļu summā ar 4:2 pārāka bija Gibraltāra komanda.

19.minūtē viesus vadībā pēc Mikaela Soisalo piespēles izvirzīja Jurijs Vakulko, tomēr turpinājumā vārtus guva vien mājinieki.

32.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Liams Volkers. Sodu nopelnīja 

Armands Petersons, savā soda laukumā nogāžot Bernardu Lopešu.

Pēc 1:1 abās spēlēs tika spēlēts pagarinājums, kurā divus vārtus abu spēles nogriežņu kompensācijas laikā guva mājinieki.

Pirmās pagarinājuma daļas kompensācijas laika pirmajā minūtē izcēlās Rojs Čipolina, bet otrās daļas otrajā minūtē vārtus guva Kiens Ronens - 3:1.

Pirms nedēļas mačs "Skonto" stadionā noslēdzās neizšķirti 1:1, tādējādi grupu turnīra sasniegšanai rīdziniekiem bija nepieciešama jebkāda uzvara.

Līdz šim tikai "Ventspils" ir spējusi iekļūt kāda no Eiropas klubu sacensību grupu turnīriem. 2009./2010.gada sezonā kurzemnieki aizcīnījās līdz UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtai, kurā piedzīvoja zaudējumu, bet tas netraucēja nodrošināt vietu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Eiropas līgas ir UEFA otrā līmeņa grupu turnīrs, bet jaunizveidotā Konferences līga - trešā ešelona sacensības.

UEFA Čempionu līgas atlases "play-off" kārtu toreiz ventspilniekiem palīdzēja sasniegt Ukrainas treneris Romāns Grigorčuks, bet pēc komandas grožus pārņēma itālis Nuncio Dzavetjēri. Līdz ar to šodien Andrim Rihertam bija iespēja kļūt par pirmo Latvijas treneri, kura vadībā kāda pašmāju komanda iekļūst grupu turnīrā.

Latvijas čempione "Riga" Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 1:2 zaudēja Zviedrijas klubam "Malmo" un pārcēlās uz Čempionu zaru Konferences līgā. Tur divu maču summā ar 3:0 tika pieveikta Ziemeļmaķedonijas komanda Tetovas "Škendija", bet trešajā kārtā pret Paolas "Hibernians" no Maltas izdevās atspēlēties pēc zaudējuma Rīgā ar 0:1. Viesos pamatlaikā tika panākta uzvara ar 2:1, bet pagarinājumā ceļazīmi uz izšķirošo kārtu nodrošināja divi Junusas Muritalas gūtie vārti.

Tikmēr "Lincoln Red Imps" pirmajā kārtā ar 7:2 apspēlēja Ešas "Fola", otrajā ar 1:4 atzina Rumānijas kluba Klužas-Napokas CFR pārākumu, bet Eiropas līgas trešajā kārtā ar 2:4 zaudēja Bratislavas "Slovan".

"Riga" šobrīd Latvijas čempionātā ieņem trešo vietu, bet spēles Gibraltāra čempionātā sāksies vien oktobra vidū. Iepriekšējā čempionātā, kas beidzās maija vidū, uzvarēja "Lincoln Red Imps", tuvākos konkurentus apsteidzot par punktu. Klubs ir svinējis uzvaras trīs no pēdējiem četriem čempionātiem, 2019./2020.gada sezonā tam paliekot nepabeigtam.

"Riga" šī ir tikai ceturtā sezona Eiropas kausos, 21 spēlē svinot septiņas uzvaras un sešreiz spēlējot neizšķirti, kā arī fiksējot vārtu starpību 21-22. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz Eiropas līgas trešajai kvalifikācijas kārtai, kurā ar 0:1 tika zaudēts Glāzgovas "Celtic".

Tikmēr Gibraltāra klubs Eiropas kausos startē jau astoto sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz otrajai kārtai UEFA Eiropas līgā, kur vienā spēlē ar 0:5 piekāpās citai Glāzgovas vienībai "Rangers".

Gibraltāra komandas paspārnē šovasar nonāca Latvijas futbolists Ņikita Kovaļonoks, taču viņš kopš augusta sākuma vairs nav komandas sastāvā.

Grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

RFS tika līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, "Liepāja" - līdz otrajai, bet pēc pirmās kārtas dalību turnīrā beidza "Valmiera".

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu