Uz U-21 futbola izlasi izsaukts Ontužāns, bet kandidātos nav rezultatīvais Vapne

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Ontužāns.
Daniels Ontužāns. Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs pirms septembrī gaidāmajām spēlēm uz valstsvienību izsaucis Danielu Ontužānu un latviešu izcelsmes Anglijā spēlējošo aizsargu Džošua Velsu, informē Latvijas Futbola federācija (LFF). Kandidātu vidū gan nav rezultatīvu sniegumu demonstrējošais Lūkass Vapne. 

Komandā pulcēti 24 spēlētāji no Latvijas klubiem, Polijas, Anglijas un Vācijas.

Sastāvā iekļauts piecas spēles Latvijas nacionālajā izlasē aizvadījušais Ontužāns un jūnijā uz nacionālo valstsvienību izsauktais Raivis Ķiršs. Pirmoreiz uz kādu no Latvijas jaunatnes izlasēm izsaukts Anglijā spēlējošais latviešu izcelsmes aizsargs Velss.

"Metta" komandu pārstāvošais 17 gadus vecais Vapne šosezon "Optibet" virslīgas čempionātā izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, būdams viens no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. 

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase sāks ar spēli 3. septembrī Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā plkst. 17 pret Poliju, bet pēc tam komanda pārcelsies uz Rīgu, kur 7. septembrī "Daugavas" stadionā plkst. 19:15 sekos mačs pret Vāciju.

Biļetes uz abām spēlēm drīzumā būs pieejamas mājaslapā LFF.lv. Biļešu tirdzniecība notiks tikai elektroniski. Biļetes cena pieci eiro. Skatītājiem abās spēlēs būs nodrošinātas divas zonas - tikai derīga Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikāta īpašniekiem, kā arī atsevišķa zona ģimenēm ar bērniem jaunākiem par 12 gadiem bez Covid-19 sertifikāta vai no 12 līdz 18 gadu vecumam ar derīgu testu.

Šajā kvalifikācijas ciklā Latvijas U-21 izlases mājas spēles tiešraidē būs vērojamas Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Bez Polijas un Vācijas Latvijas izlases pretinieki turnīrā ir arī vienaudži no Ungārijas, Izraēlas un Sanmarīno.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" kārtā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Līdz šim Latvijas U-21 izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju vēsturē guvusi 97 vārtus un ir tuvu tam, lai sasniegtu simts gūto vārtu robežu.

Latvijas U-21 futbola izlases sastāvs septembra spēlēm:

Vārtsargi: Frenks Dāvis Orols ("Daugavpils"), Rūdolfs Soloha (Legņicas "Miedz-2", Polija), Jānis Beks ("Metta");

Aizsargi: Iļja Korotkovs, Emīls Birka, Normunds Uldriķis (visi - "Metta"), Kirils Iļjins ("Daugavpils"), Roberts Veips, Maksims Toņiševs, Rūdolfs Zeņģis (abi - "Valmiera"), Klāvs Kramēns, Artūrs Ļotčikovs (abi - Jūrmalas "Spartaks"), Džošua Velss ("Middlesbrough U-23", Anglija);

Pussargi: Rihards Ozoliņš, Dmitrijs Zelenkovs (abi - "Metta"), Daniels Ontužāns ("Freiburg 2", Vācija), Raivis Ķiršs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Auda"), Niks Dusalijevs ("Valmiera"), Deniss Meļņiks (Jūrmalas "Spartaks"), Rolands Bočs (Hofenheimas "TSG 1899 U-19", Vācija);

Uzbrucēji: Kristers Lūsiņš ("Metta"), Kaspars Kokins ("Daugavpils"), Kristers Neilands ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu