Foto un video ⟩ Snikus izcīna Latvijai otro medaļu Tokijas paralimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus, startējot ar zirgu "King Of The Dance", piektdien Tokijā iejādes individuālajās sacensībās izcīnīja otro vietu un tiesības piedalīties brīvā stila disciplīnā.

Snikus startēja ar pirmo numuru, bet no 17 konkurentiem viņu spēja apsteigt vienīgi amerikāniete Roksanne Trunela. Latvijas paralimpieša un viņa zirga sniegums maršrutā tika novērtēts ar 80,179%. Trunela nopelnīja 81,464%.

Astoņi labāko rezultātu sasniegušie sportisti pirmdien spēkosies brīvā stila disciplīnā.

Snikus un Trunela bija vienīgie sportisti, kuri no tiesnešiem saņēma vismaz 80% vērtējumu. Bronzas medaļu izcīnīja Sara Morganti no Itālijas, kuras sniegumu novērtēja ar 76,964%.

Video: Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar Latvijas Televīziju

Tikmēr Baiba Rorbaha, kura startē F32 veselības grupā, vieglatlētikas stadionā plkst.13.10 pēc Latvijas laika vālītes mešanas sektorā sāks cīņu par medaļām. Vālītes mešanas finālā kopumā startēs deviņas sportistes.

Rorbahas personiskais rekords un šīs sezonas labākais rezultāts ir 15,57 metri. Starp deviņām finālistēm tas ir sliktākais rezultāts.

Jau ziņots, ka piektdien Tokijas paralimpisko spēļu sudraba godalgu diska mešanā izcīnīja Diāna Dadzīte.

Sestdien Latvijas sportisti Tokijas paralimpiskajās spēlēs nestartēs.

Latvijas komandu diska mešanā sesto reizi pārstāvēs Aigars Apinis, Diāna Dadzīte savās otrajās paralimpiskajās spēlēs otro reizi metīs arī šķēpu. Lodes grūšanā ceturto reizi startēs Edgars Bergs, bet pirmo reizi paralimpiskajās spēlēs piedalīsies Baiba Rorbaha, kura startēs vālītes mešanas disciplīnā. Iejādē trešo reizi piedalīsies Rihards Snikus, bet viņa zirgam tās būs otrās paralimpiskās spēles.

Peldēšanā Latviju pārstāvēs Jurijs Semjonovs, kurš paralimpiskajās spēlēs piedalīsies pirmo reizi, bet loka šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalstīs treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Daria Tikhomirova un Agnese Rozīte un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste būs Sandra Rozenštoka un fizioterapeite Signe Rinkule.

Latvijas delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

Šīs ir astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalīsies pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paralimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, teikvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Paralimpiskās spēles Tokijās norisināsies no 24.augusta līdz 5.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu