Džošua par dueli pret Usiku: Gatavojos 12 raundu cīņai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais WBA, IBF, WBO un IBO jostu glabātājs smagsvaru divīzijā brits Entonijs Džošua gatavojas 12 raundu cīņai ar līdz šim nepārspēto Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku.

Džošua - Usika cīņa notiks Londonā Anglijas futbola premjerlīgas komandas Totenhemas "Hotspur" stadionā naktī no 25. uz 26. septembri.

Džošua cīņā ar Usiku centīsies aizstāvēt Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

"Usiks ir nopietns pretinieks? 100%. Viņš ļoti labi ringā kustās, cīņā ar tādu pretinieku ļoti svarīgi būs koncentrēties. Gatavoju sevi 12 raundu cīņai. Svarīgi būs realizēt kombinācijas, nevis paļauties uz atsevišķiem trāpījumiem," izdevumā "BoxingScene" citēts Džošua. 

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar savu tautieti Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrejtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret amerikāni Deonteju Vailderu.

"Man ir ļoti svarīgi labi sagatavoties cīņai ar Usiku, tāpēc es aizvadu 15 raundu sparingus. Nesteigšos, boksēšos gudri, lai varētu viņu nokautēt," norādīja Usiks. 

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāu Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu