Video ⟩ RFS gūst divus vārtus pirmajās 11 minūtēs un svin uzvaru virslīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

RFS vienība piektdienas vienīgajā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē pirmajās 11 minūtēs guva divus vārtus un pārspēja "Daugavpils" komandu un atguva pirmo vietu turnīra tabulā.

RFS Jāņa Skredeļa vārdā nosauktajā stadionā Rīgā pieveica "Daugavpili" ar 2:0 (2:0).

Astotajā minūtē vārtus mājinieku labā guva Kevins Frīzenbihlers, bet trīs minūtes vēlāk izcēlās Tomāšs Šimkovičs.

Virslīgā uz pirmo vietu ar 49 punktiem 19 dueļos pakāpusies RFS. 47 punkti 21 spēlē ir "Valmierai", bet 41 punkts 19 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka ar 35 punktiem 20 mačos ir "Liepāja", kam ar 28 punktiem 20 cīņās seko "Daugavpils" un ar 27 punktiem 21 spēlē - "Spartaks". 18 punkti 22 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

RFS virslīgas čempionātā atgriezās pēc vairāk nekā trīs nedēļu pārtraukuma. Pēdējā virslīgas spēlē, kas aizvadīta 1.augustā, RFS ar 4:1 uzvarēja "Metta" un atgriezās turnīra tabulas pirmajā vietā. Pēc tam UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā mačā spēlēts neizšķirti 2:2 ar "Gent" no Beļģijas, Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 uzvarēta "Skanstes SK" komanda, savukārt pēc tam "Gent" atbildes spēlē bija pārāka ar 1:0 un lika punktu RFS Eirokausu sezonai. Latvijas kausa ceturtdaļfinālā RFS ar 4:0 pārliecinoši uzvarēja "Audu".

Daugavpiliešiem nebija bijis tik liels pārtraukums, lai arī kopš augusta sākuma aizvadītas vien trīs spēles - divas Latvijas kausā un viena virslīgā. Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 1:0 izdevās pieveikt citu virslīgas komandu Jūrmalas "Spartaks", taču nākamajā kārtā "Liepāja" papildlaikā bija pārāka ar 1:0. Abas šīs komandas augusta vidū arī tikās virslīgas čempionātā, duelim noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Šosezon abas komandas savā starpā jau bija tikušās divreiz. Pārbaudes spēlē RFS uzvarēja ar 3:1, bet maija beigās virslīgas čempionātā panākums svinēts krietni sīvākā cīņā - 2:1.

Šonedēļ kļuva zināms, ka viens no RFS labākajiem vārtu guvējiem Darko Lemajičs karjeru turpinās iepriekš pieminētajā "Gent". Viņš šosezon virslīgā bija guvis piecus vārtus, kas labāko vārtu guvēju sarakstā viņam deva devīto vietu.

Piecus vārtus RFS rindās bija guvis arī Tomislavs Šaričs, savukārt "Daugavpils" komandā nevienam futbolistam nebija izdevies gūt vairāk par trim vārtiem.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu