Ferdinands: Fergusons sekmēja Ronaldu atgriešanos "United" (231)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Tituliem bagātā Krištianu Ronaldu atgriešanos Anglijas premjerlīgas komandā Mančestras "United" lielā mērā sekmējis leģendārais Alekss Fergusons, pārliecināts ir bijušais kluba aizsargs Rio Ferdinands.

Ronaldu piektdien pēc 12 gadu pārtraukuma atgriezās Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United".

36 gadus vecais spēlētājs uz premjerlīgas klubu pārgājis no Itālijas granda Turīnas "Juventus". Iepriekš vairāki ārzemju mediji par Ronaldu nākamo komandu piesauca citu Mančestras klubu "City".

Ronaldu kā tievs 18 gadus vecs jaunietis "United" pirmoreiz ieradās 2003.gadā no Lisabonas "Sporting".

Sešu gadu laikā Aleksa Fergusona vadībā viņa ķermenis nobrieda, bet "United" tika pie trim premjerlīgas čempiona tituliem un Fergusona pēdējā triumfa Čempionu līgā 2008.gada pavasarī.

"Ronaldu un Fergusonam pa šiem gadiem ir izveidojusies saikne," savā "Youtube" kanālā atklāja Ferdinands, neslēpjot, ka īsi pirms darījuma izziņošanas viņš pavadījis laiku kopā ar portugāli. "Tikai retais spēlētājs karjeras laikā var izveidot šādas attiecības ar treneri. Alekss šajā darījumā spēlēja nozīmīgu lomu."

"Neticu, ka Ronaldu atgriezās "United", iepriekš neparunājoties ar Fergusonu. Tieši tik vienkārši tas ir," pārliecināts ir Ferdinands.

Pēdējās trijās sezonās "Juventus" rindās Ronaldu klubam palīdzēja divreiz tikt pie Itālijas čempionu titula, aizvadītajā sezonā izcīnīt Itālijas kausu, kā arī divreiz uzvarēt Superkausa izcīņā.

2019. un 2020.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko spēlētāju, bet pagājušajā sezonā viņš kļuva par labāko vārtu guvēju līgā, tomēr "Juventus" deviņu uzvaru sērija Itālijas A sērijā aprāvās, uzvarot Milānas "Inter", bet UEFA Čempionu līgā Turīnas klubs nepārvarēja astotdaļfinālu. Trīs sezonās "vecā senjora" netika tālāk par ceturtdaļfinālu Čempionu līgā.

Atšķirībā no Turīnas kluba Ronaldo individuāli joprojām ir visaugstākās klases futbolists, ko viņš vasarā Portugāles izlases rindās apliecināja Eiropas čempionātā, ar četrās spēlēs gūtajiem pieciem vārtiem dalot turnīra labākā snaipera titulu.

"United" pagājušās sezonas premjerlīgas turnīrā finišēja otrā, atpaliekot par 12 punktiem no Mančestras "City". Tas bija atkārtots labākais "United" rezultāts līgā kopš čempionu titula 2012./2013.gada sezonā.

Šosezon "United" pēc divām spēlēm ar četriem punktiem ieņem sesto vietu premjerlīgā. Līdere ar sešiem punktiem Vesthemas "United", bet tikpat ir arī Londonas "Chelsea", "Liverpool", Braitonas un Havas "Albion", kā arī Totenhemas "Hotspur".

Komentāri (231)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu