Kļuvuši zināmi Latvijas hokejistu pretinieki Pekinas olimpiskajās spēlēs (4)

CopyDraugiem X Whatsapp

Pēc 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra beigām svētdien noskaidrojās, ka Latvijas hokejisti Pekinas spēļu grupas turnīrā tiksies ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju.

Rīgā atlases turnīra pēdējā dienā Ungārija ar 2:1 pieveica Itāliju un Latvija ar tādu pašu rezultātu - Franciju, nodrošinot ceļazīmi uz Ķīnu un nokļūstot C grupā kopā ar Somiju un Zviedriju.

E grupā Rīgā Latvija finišēja ar deviņiem punktiem, Francija - ar sešiem, Ungārija - ar trim, bet Itālija piedzīvoja trīs zaudējumus, paliekot bez punktiem.

Paralēli Bratislavā notikušajā turnīrā mājiniece Slovākija izcīnīja trīs uzvaras un pievienojās Pekinas olimpisko spēļu grupā Somijai, Zviedrijai un Latvijai.

Cīņā par uzvaru starp mājiniekiem slovākiem un baltkrieviem, kuri pirmajā mačā negaidīti atzina minimālu Polijas pārsvaru, ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Slovākija.

Piektajā minūtē par grūšanu uz apmales 5+20 minūšu sodu nopelnīja Baltkrievijas izlases aizsargs Sergejs Sapego, ko mājinieki izmantoja, jau pēc 33 sekundēm vārtus gūstot Peteram Cehlārikam.

Vairāk vārtus piecās minūtēs iemest neizdevās, jo noraidījumu nopelnīja arī mājinieki.

Izlīdzinājumu 22.minūtē panāca Jegors Šarangovičs, taču Baltkrievijai noteikti vajadzēja uzvaru pamatlaikā. Lai to panāktu, viesi 141 sekundi pirms pamatlaika beigām nomainīja vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, un jau pēc četrām sekundēm Libors Hudāčeks iemeta ripu tukšos Baltkrievijas vārtos - 2:1.

Baltkrievi turpināja mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko 46 sekundes pirms mača beigām apturēja Andreja Stasa noraidījums baltkrieviem. Rezultāts vairs nemainījās, līksmojot slovākiem.

Slovākija iepriekšējo dienu mačos ar 5:1 pārspēja Poliju un ar 2:1 uzveica Austriju.

B grupā Pekinā kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienību, Čehiju un Šveici nokļuva Dānija.

Paralēli Oslo notiekošajā turnīrā svētdien izšķirošajā spēlē Dānija ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica mājinieci Norvēģiju.

38.minūtē uzvaras vārtus guva Frederiks Storms, bet pārsvaru 57.minūtē dubultoja Ēlerss.

Grupas pirmajā spēlē svētdien divu līdz šim zaudējušo pastarīšu cīņā Slovēnija ar 4:1 apspēlēja Dienvidkoreju.

Dānija iepriekšējo dienu mačos ar 11:1 sagrāva Dienvidkoreju un ar 4:3 pārspēja Slovēniju.

Jau iepriekš bija zināms, ka A grupā Pekinā spēlēs Kanāda, ASV, Vācija un mājiniece Ķīna.

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu grupu sadalījums vīriešu hokeja turnīrā:

  • Kanāda, ASV, Vācija, Ķīna
  • Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, Čehija, Šveice, Dānija
  • Somija, Zviedrija, Slovākija un Latvija
Foto: IIHF.com
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu