Video ⟩ "Riga" 3x3 basketbolistiem dramatisks zaudējums Debrecenas "Masters" finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars, Nauris Miezis, Guntars Strāķis, Artūrs Strēlnieks
Agnis Čavars, Nauris Miezis, Guntars Strāķis, Artūrs Strēlnieks Foto: FIBA.com

28. un 29. augustā Ungārijas pilsētā Debrecenā notika sezonas trešais Pasaules tūres "Masters" seriāla turnīrs, kurā komandas "Rīga" sastāvā startēja olimpiskie čempioni Nauris Miezis un Agnis Čavars, kā arī Artūrs Strēlnieks un Guntars Strāķis, kuri aizstāja zelta medaļniekus Edgaru Krūmiņu un Kārli Paulu Lasmani, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ar 2. numuru turnīrā izliktā "Rīga" B grupas turnīrā sestdien ar 21:15 pārspēja Austrijas komandu "Graz" un ar 21:12 - Serbijas "Novi Sad", nodrošinot pirmo vietu un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā.

Svētdien mūsējie spēkojās ar Slovēnijas "Piran". Ceturtdaļfināla mača sākumā "Rīga" izvirzījās vadībā ar 6:2 un, kaut arī slovēņi samazināja punktu starpību un uzturēja intrigu līdz pašām beigām, par uzvaru priecājās latvieši - 20:18. Strāķis guva 9 punktus (tālmetieni 4/6), Miezis 6, Čavars 4, Strēlnieks 1 punktu.

Pusfināla spēlē ar Nīderlandes komandu "Amsterdam" rīdzinieki sākumā nonāca zaudētājos (1:5), bet tad pārņēma iniciatīvu un ieguva izšķirošo pārsvaru (13:7). Pretinieki vēl atjaunoja iniciatīvu (13:12), bet galotnē latviešu aizsardzība nosargāja pārsvaru - 14:12 un pirmais "Masters" turnīra fināls šajā sezonā! Miezis guva 6 punktus, Strēlnieks 5, Čavars 2, Strāķis 1.

Finālspēlē ar Serbijas komandu "Ub" rīdzinieki bija vadībā astoņas minūtes - 5:1, 9:4, 17:13, 18:15. Galotnē serbi pirmo reizi izvirzījās vadībā (18:20) un ar soda metienu guva izšķirošos punktus - 19:21. Strēlniekam 9 punkti (tālmetieni 4/6), Miezim 6, Čavaram 4.

Sezonas pirmajā "Masters" turnīrā martā "Rīga" ieņēma 4. vietu, bet pirms nedēļas Lozannā izstājās ceturtdaļfinālā (5. vieta).

"Riga" komandas kalendārā ir vēl vismaz trīs "Masters" turnīri: 4. un 5. septembrī Monreālā, 18. un 19. septembrī Prāgā, 29. un 30. oktobrī - Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu