Kēls: Viens no mūsu sapņiem ir izkļūt no grupas un spēlēt "play-off"

CopyDraugiem X Whatsapp
Avo Kēls
Avo Kēls Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase šonedēļ Tallinā gaidāmajā Eiropas čempionātā lūkos paildzināt sporta līdzjutēju prieka brīžus un mēģinās sasniegt turnīra "play-off", Latvijas Volejbola federācijas (LVF) rīkotajā preses konferencē teica galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas vīriešu volejbola izlase pēc 26 gadu pārtraukuma startēs Eiropas čempionāta finālturnīrā Tallinā.

Latviešiem pirmā spēle trešdien plkst.19 paredzēta ar mājiniekiem Igaunijas izlasi. Grupas turnīrā Latvijas izlasei būs jāspēlē arī ar olimpisko čempioni Franciju, Horvātiju, Slovākiju un Vāciju.

Preses konferences ievadā Kēls Latvijas sporta līdzjutējus apsveica ar pašmāju sportistu sasniegumiem pēdējā mēnesī. Viņš īpaši izcēla Latvijas hokeja izlases sasniegumu, komandai izcīnot ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kā arī bija priecīgs redzēt pludmales volejbolistu sniegumu Tokijā.

"Arī mums ir savi sapņi, tāpēc Tallinā centīsimies paturpināt šo prieka brīdi," priecīgā noskaņojumā pauda Kēls. "Viens no mūsu sapņiem ir izkļūt no grupas un spēlēt "play-off"."

Treneris uzsvēra, ka komanda sagatavošanās posmā ir ieguldījusi lielu darbu, bet par izlases spējām vislabāk varēs pārliecināties Tallinā.

"Federācija mums palīdzējusi aizvadīt visas plānotās pārbaudes spēles, kā arī piedalījāmies Zelta līgā. Komanda ir smagi strādājusi. Ja ne uz visiem 100, tad 99% noteikti," volejbolistus un sporta veidu federāciju paslavēja speciālists.

Kēls, nespējot noslēpt smaidu sejā, īsā un skaidrā atbildē apstiprināja, ka kapteiņa pienākumus turpinās pildīt Toms Švans.

"Protams, ka viņš paliek kapteinis. Toms nākamsezon spēlē Pērnavā," ar smaidu sejā teica Kēls.

Arī viens no valstsvienības līderiem Hermans Egleskalns uzsvēra, ka sagatavošanās posmā paveikts liels darba apjoms. Komandā valda pozitīva noskaņa un vēlme sasniegt iespējami labāko rezultātu.

"Domāju, ka esam diezgan gatavi startam Eiropas čempionātā, kas arī redzams treniņos. Pārbaudes spēlēs neizdevās parādīt to, ko vēlējāmies, bet esam ļoti motivēti," saka viens no izlases līderiem Egleskalns.

"Par favorītiem mūs laikam grūti uzskatīt, bet domāju, ka grupu varam saukt par parocīgu. Noteikti ir iespējas tikt tālāk. Piekrītu trenerim - mums nav vienkārši jāpiedalās, jātiek tālāk un kaut kas jāizdara," kaujinieciski noskaņots ir volejbolists.

Vēl pavasarī Egleskalns dziedēja ceļgala savainojumu, kas viņu moka jau ilgāku laiku. Tallinā Egleskalns būs savā labākajā formā, jo vasarā izdevies tikt galā ar veselības likstām.

Atbildot uz jautājumu, kādu mērķi Latvijas izlasei Tallinā nospraudusi LVF, prezidents Jānis Buks neslēpa, ka valdes iekšienē par konkrētiem sasniedzamajiem rezultātiem nav runāts, bet dalība "play-off" būtu uzskatāms par labu rezultātu.

LVF iepriekš informēja, ka līdzjutējiem ir iespēja iegādāties biļešu komplektu, kurā ietilpst nodrošināts brauciens ar autobusu uz spēļu arēnu.

"Tagad mūs skāris nākamais izaicinājums. Igaunija iekļauta dzeltenajā sarakstā, kas nozīmē, ka cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta pēc atgriešanās Latvijā būs jāievēro pašizolācija," norādīja LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis. "Prognozējam, ka uz pirmajām divām spēlēm mums atvēlētais fanu sektors varētu būt pilns. Tās ir aptuveni 200 sēdvietas."

Timermanis skaidroja, ka organizatori sākotnēji bija rēķinājušies ar izpārdotu arēnu, bet pagaidām notirgotas ap 4500 biļešu. Gadījumā, ja Latvijas izlases faniem 200 sēdvietās "būs par šauru", noteikti būs iespēja spēli vērot arī no citiem sektoriem.

"Esam vienojušies, ka Latvijas fani atradīsies vienā sektorā. Biļešu tirdzniecība aizvien turpinās. Varu piebilst, ka esam vienojušies ar Igaunijas pusi par savstarpēju atbalstu. Igauņi fano par latviešiem un latvieši par igauņiem," ar patīkamām ziņām klajā nāca Timermanis.

Valstsvienības menedžeris Artūrs Vitkovskis atklāja, ka Latvijas izlase uz Tallinu pirmdien dosies ar autobusu. Pa ceļam uz Igaunijas galvaspilsētu autobuss piestās blakus Tallinas šosejai esošajam tirdzniecības centram "Apelsīns", kur komanda "Lido" ieturēs pusdienas. Jau pirmdien vakarā izlasei paredzēts pirmais treniņš, rītdien ir plānota pieņemšana Latvijas vēstniecībā Igaunijā un trešdien pēc treniņa gaidāms pirmais mačs.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvos "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori. Atpakaļceļš mājup uz Latviju paredzēts caur Poliju.

Pirmdien uz turnīru dosies 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā paliks cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā un ieguva 11.vietu.

EČ finālturnīrs notiks Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm. Igauņu speciālista Kēla trenētā Latvijas izlase nokļuvusi D grupā - Tallinā sacentīsies arī Igaunija, Horvātija, Slovākija, Vācija un Francija. "Saku Suurhall" arēnā finālturnīra atklāšanas mačs Latvijai būs pret igauņiem.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu