Rīgas "Dinamo" šosezon sasniegs izslēgšanas spēles? (856)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" septiņus gadus pēc kārtas palikusi ārpus spēcīgāko astotnieka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferencē, kas dod iespēju cīnīties par Gagarina kausu. Katrs jaunais sākums paver jaunas iespējas (cerības). Kas gaidāms 2021./2022. gada sezonā?

Ievērojami laicīgāk nekā pēdējos gados ierasts Rīgas "Dinamo" sāka komplektēt komandas sastāvu, noslēdza vienošanos ar jaunu galveno treneri - Krievijas hokeja leģendu Sergeju Zubovu. 

Beidzot Latvijas hokeja flagmanim ir ģenerālmenedžeris, kurš vienlaikus nav treneris. Edgars Buncis, pateicoties kuram vienība skaidrāk redzamas aprises ieguva vasarā, nevis neilgi pirms sezonas starta. 

"Domāju, ka paveiktais darbs ir labs un kvalitatīvs," par sastāva komplektāciju sacīja Buncis. "Ja raugāmies no sastāva dziļuma, tas ir salīdzinoši vienmērīgs. Protams, ir grupa spēlētāju, no kuriem mēs sagaidām līderu cienīgu sniegumu un devumu, bet tajā pašā laikā viss sastāvs ir tāds, kas var spēlēt un izšķirt spēles."

Rīgas "Dinamo" sastāvā ir vairāki pieredzējuši pašmāju hokejistiem, no kuriem kluba vadība prasīs vairāk. Komandā palicis Lauris Dārziņš, atgriezies Mārtiņš Karsums, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs. Viņi visi šogad pārstāvēja Latvijas valstsvienību Rīgā notikušajā pasaules čempionātā. 

"Jāsaka, ka treneris diezgan maz iesaistījās spēlētāju izvēlē," atklāja Buncis. "Protams, ar viņu viss tika saskaņots, bet no viņa puses nebija uzstādījumu, ka būtu jāņem sastāvā viens, otrs, trešais. Mēs paši meklējām un skatījāmies tādus spēlētājus, kuri var iekļauties kolektīvā. Tālākais jau ir treneru darbs, lai izveidotu zīmējumu uz ledus."

Rīgas "Dinamo" rindās šajā sezonā pieteikti 14 viesspēlētāji, tostarp lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, kurš atgriezās komandā pēc vienas sezonas pārtraukuma. 

Buncis iepriekš sarunā ar TVNET pauda, ka vēlas izveidot komandu, kas pastāvētu viens par otru un lai būtu veselīga gaisotne ģērbtuvē.

"Man patīk, ka spēlētāji ir viens par otru un nav kurnēšanas par minūtēm laukumā. Sastāvs vairāk vai mazāk ir līdzvērtīgs un attiecīgi spēlēs spēlēs labākie," norādīja Buncis. 

Sastāva veidošanā Buncim palīdz Guntars Paste, kuram ir plašs kontaktu loks Krievijā. "Ar Guntaru esam ļoti labi sastrādājušies. Paste ir hokeja cilvēks no matu galiem līdz papēžiem un otrādi. Protams, viņa zināšanas un spējas hokejā... bieži vien par to var tikai pabrīnīties. Par šo zināšanu daudzumu, kas viņam ir gan par katru hokejistu atsevišķi, gan par visu veidu statistikām un tā tālāk. Viņš ir svarīgs posms sastāva komplektācijā."

Edgars Buncis (no kreisās) un Guntars Paste
Edgars Buncis (no kreisās) un Guntars Paste Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" padome komandas vadībai izvirzījusi uzdevumu sasniegt izslēgšanas spēles. "Betsafe" bukmeikeri gan uzskata, ka sasniegt Gagarina kausa izcīņu arī šajā sezonā būs grūti, vai arī to neizdosies izdarīt. 

"Lai gan "Dinamo" komandas sastāvu ir nokomplektējis krietni laicīgāk, nekā gadu iepriekš, tomēr nav pārliecības par pietiekamu leģionāru pienesumu, lai spētu cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Pašlaik tās iespējas vērtējam ar koeficientu 6.00 (apt. 16% varbūtību). Maz pārbaudes spēļu un lielas izmaiņas sastāvā, visticamāk, neļaus parādīt maksimālo potenciālu pašā sezonas sākumā.

Visticamāk, lielākā tiešā konkurence varētu būt ar "Soču" komandu. Lai gan "Betsafe" bukmeikeri uzskata, ka Rīgas sastāvs pret iepriekšējo gadu ir pastiprinājies, tomēr pastiprinājušies arī tiešie konkurenti un, kā ierasts pēdējos gados, reāla cīņa notiks par  vienu, varbūt divām vietām izslēgšanas spēlēs. Tāpat nav pārliecības par to, kā iejutīsies vārtsargi, kuri šajā līgā nav spēlējuši," vērtē "Betsafe".

"Vienmēr var būt daudz mainīgo, kas ietekmē sniegumu, arī izmaiņas mājas laukuma izmēros var būt viens no faktoriem. Cerams, ka tas nospēlēs par labu Rīgai un varēsim vākt punktus jau no pirmajām sezonas mājas spēlēm.

Interesanti Rietumu konferencē būs pasekot līdzi Čerepovecas "Severstaļ", kurā spēlēs pašlaik talantīgākais igauņu spēlētājs – Roberts Roba."

Sezonu Rīgas "Dinamo" sāks ar trim mačiem izbraukumā, pirmais no tiem 2. septembrī pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Savukārt pirmā mājas spēle paredzēta 8. septembrī Čeļabinskas "Traktor".

Raksts tapis sadarbībā ar Betsafe

Komentāri (856)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu