Foto ⟩ Kaspars Dubra: Gribas gūt uzvaru. Skaistu un pārliecinošu

CopyDraugiem X Whatsapp
Antonijs Černomordijs, Kaspars Dubra, Krišs Kārkliņš
Antonijs Černomordijs, Kaspars Dubra, Krišs Kārkliņš Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Gibraltāra izlasi savu skatītāju priekšā gribētos gūt skaistu un pārliecinošu uzvaru, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs uz nometni pirms trim Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm izsaucis 27 futbolistus, starp kuriem ir arī Polijā spēlējošie Kristers Tobers, Vladislavs Gutkovskis un Pāvels Šteinbors.

Latvijas futbolisti 1.septembrī "Daugavas" stadionā spēkosies ar Gibraltāru, trīs dienas vēlāk turpat būs mačs ar Norvēģiju, bet 7.septembrī latvieši Podgoricā viesosies pie Melnkalnes.

Valstsvienībai šajās spēlēs palīdzēs arī viens no aizsardzības balstiem Kaspars Dubra, kuru pirms šīs sezonas Ukrainas kluba "Oleksandrija" futbolisti iecēla par komandas kapteini. Viņš sarunā ar LFF uzsvēra, ka izlases nometnē ieradies labā noskaņojumā. Par to parūpējušies kluba labie rezultāti sezonas ievadā, kā arī uzticētie kapteiņa pienākumi.

Dubra skaidroja, ka aptuveni gada laikā kopš izlases stūri pārņēma Kazakevičs, treneru un arī spēlētāju kolektīvs kļuvis vēl saliedētāks - visi ir uz viena viļņa.

"Tas ir ļoti, ļoti svarīgi, it sevišķi izlasē. Uzreiz pēc Daiņa stāšanās amatā visi lieliski sapratām trenera vīziju, ko un kā viņš vēlas panākt. Tas palīdzēja ātrāk atrast kopīgu valodu visos līmeņos," izlases virtuves priekškaru pavēra aizsargs. "Skaidrs, ka plānotais ne simtprocentīgi atspoguļojas rezultātos, taču galvenās vadlīnijas saprotam, cenšamies to arī īstenot laukumā."

"Katrā nometnē redzu, ka spēlētāji un treneru korpuss, fizioterapeiti, ārsti, palīgpersonāls - visi esam uz viena viļņa, cenšamies viens otram palīdzēt, lai pēc iespējas vairāk domātu par spēlēm un pretiniekiem, nevis par sadzīviskiem jautājumiem," pauda Dubra.

"Tagad atliek strādāt pie tā, lai uzlabotu komandas spēli arī laukumā, lai uzlabotu rezultātus, lai visiem mūsu futbola sabiedrībā būtu labāks garastāvoklis."

Futbolists nevairījās teikt, ka Latvijas izlase pēdējā gada laikā noteikti kļuvusi labāka standarta situāciju izspēlē, kā arī piestrādājusi pie aizsardzības šādos brīžos.

"Ja salīdzinām klubu un izlasi, valstsvienībā šim aspektam veltām diezgan daudz laika. Tas ir labi nostrādāts mājas darbs," uzsvēra Dubra. "Ceru, ka arī septembra nometnes spēlēs ar šo būsim tikuši galā labi - iesitīsim no standartiem paši un neielaidīsim tā."

Ukrainas čempionātā pieredzi iekrājušais aizsargs norādīja, ka, lai arī Gibraltārs nav futbola lielvalsts, pretinieki tāpat ir jāciena. Svaigākais piemērs ir "Riga" futbolisti, kuri pagājušajā nedēļā UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra ceturtajā jeb pēdējā kārtā divu spēļu summā ar 2:4 piekāpās "Lincoln Red Imps" no Gibraltāra. Trešdienas pretinieki kvalifikācijas turnīra spēlēm pieteikuši deviņus šīs komandas pārstāvjus.

Foto: Latvijas futbola valstsvienības treniņš pirms spēles ar Gibraltāra izlasi

"Šodien [pirmdien] jau noskatījāmies pirmos video apskatus par mūsu nākamajiem pretiniekiem. No tā, ko treneri mums parādīja, redzēju, ka Nīderlandei un Norvēģijai nemaz tik viegli neklājās ar viņiem," Dubra negaida vieglu cīņu. "Mums ir savs plāns, treneri jau mums to izstāstīja. Šodien un rīt [otrdien] treniņos pieslīpēsim, pastrādāsim pie iestrādnēm konkrētajai spēlei. Gribētos mājas spēlē savu skatītāju atbalsta priekšā parādīt labu sniegumu. Gribas gūt uzvaru. Skaistu un pārliecinošu."

Ukrainas čempionātā faniem ļauts apmeklēt spēles, bet Latvijas izlasi līdzjutēji klātienē nav redzējuši jau labu laiku. Dubra alkst atkal spēlēt savu līdzjutēju priekšā un neslēpj, ka patīkamāk mačus aizvadīt ir "Skonto" stadionā, kur fani atrodas tuvāk laukumam.

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu Latvija sāka ar trīs spēlēm martā, kad ar 1:2 zaudēja Melnkalnei, 0:2 piekāpās Nīderlandei un cīnījās neizšķirti 3:3 ar Turciju. Jūnijā Baltijas kausā ar 3:1 tika uzvarēta Lietuva un ar 1:2 piedzīvota neveiksme pret Igauniju, bet pa vidu latvieši pārbaudes spēlē tikās ar Vāciju, kurai kapitulēja ar 1:7.

Latvija FIFA rangā ieņem 136.vietu, Gibraltārs ir 194.pozīijā, Norvēģija 43.vietā un Melnkalne - 67.pozīcijā.

 

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas izlases kandidāti dalībai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā septembrī

Vārtsargi: Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija).

Aizsargi: Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs (abi - "Riga"), Mārcis Ošs (Jūrmalas "Spartaks"), Kaspars Dubra ("Oleksandrija", Ukraina), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Elvis Stuglis, Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis ("Dundalk", Īrija.

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Renārs Varslavāns (abi - RFS), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Andrejs Cigaņiks (Dunajska Stredas "DAC 1904", Slovākija), Eduards Emsis (Erevānas "Noah", Armēnija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Vladimirs Kamešs, Aleksejs Saveļjevs (abi - "Riga"), Jānis Ikaunieks (Kuopio "Palloseura", Somija).

Uzbrucēji: Dāvis Ikaunieks ("Liepāja"), Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Raimonds Krollis ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu