Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) starpsezona lielos vilcienos ir noslēgusies. Klubu īpašnieki, lai pastiprinātu savas vienības, vasaras periodā iztērējuši vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru. Rodas jautājums, vai ilgtermiņā komandas necietīs no noslēgtajiem milzīgajiem spēlētāju līgumiem? Vai patiešām pareizā taktika ir par katru cenu mēģināt uzvarēt tagad?

Piemēram, 2024./2025. gada sezonā daudziem patreiz vadošajiem basketbolistiem labākie spēka gadi būs aiz muguras.

  • Goldensteitas "Warriors" saspēles vadītajam Stefenam Karijam tad būs 37 gadi, un viņš saņems 55,8 miljonus ASV dolāru.
  • Losandželosas "Clippers" dinamiskais duo ar Kavai Leonardu (kuram tajā sezonā būs 32 gadi) un Polu Džorždu (kuram apritēs 33 gadi), katrs saņems pa 49 miljoniem ASV dolāru.
  • Portlendas "Trail Blazers" ilggadējais līderis Damjans Lilards 34 gadu vecumā savā pēdējā līguma gadā saņems 49 miljonus ASV dolāru.
  • Savukārt Losandželosas "Lakers" Lebronam Džeimsam 40 gadu vecumā maksās aptuveni 50 miljonus ASV dolāru.

Ilgtermiņā līgumi izskatās ļoti nelabvēlīgi, lai komandas nākotnē būtu konkurētspējīgas, nevis tikai piepildītu basketbolistu maciņus, kuri sporta būs sasnieguši jau cienījamu vecumu.

Klubu saimnieki galvenokārt rēķinās ar to, ka algu griesti pieaugs par ievērojamu naudas summu līdz 2024./2025. gada sezonai. Galvenais iemesls šādam optimismam ir - līga slēgs jaunu TV līgumu 2023./2024. gada sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp