Anrī piekritis atgriezties Beļģijas izlasē (276)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī piekritis atgriezties Beļģijas izlasē, lai pildītu trenera Roberto Martinesa asistenta pienākumus, informē Beļģijas Futbola federācija.

Anrī Beļģijas izlases treneru korpusā atgriezās šogad maijā. Iepriekš viņš par Martinesa asistentu strādāja arī no 2016. līdz 2018.gadam. Bijušais futbolists 2018.gadā arī bija kopā ar izlasi, kad tā Krievijā Pasaules kausā sasniedza pusfinālu.

Beļģijas izlase ceturtdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra E apakšgrupas spēlē tiksies ar Igauniju. Pēc trim spēlēm beļģi ar septiņiem punktiem ir grupas līderi, bet Igaunija divos mačos palikusi bez punktiem.

Pēc darba Beļģijas izlasē Anrī kļuva par Francijas augstākās līgas "Monaco" komandas galveno treneri. Šajā klubā viņš augstvērtīgus rezultātus nesasniedza un pēc 15 mēnešu sadarbības tika atbrīvots.

Aizpērn novembrī Anrī kļuva par Amerikas futbola līgas (MLS) komandas Monreālas "Impact" galveno treneri. Arī šajā komandā viņš ilgi nenostrādāja un atgriezās Londonā, lai pavadītu vairāk laika kopā ar ģimeni, kuru viņš pandēmijas dēļ pagājušajā gadā tikpat kā neredzēja.

Anrī aizvadīja spožu karjeru kā futbolists. Viņš to iesāka tieši "Monaco" klubā, kur, aizvadot piecas sezonas, spēlēja līdz 1999.gada janvārim, kad pievienojās Itālijas grandam Turīnas "Juventus". Šo komandu viņš gan atstāja jau nākamajā vasarā.

Savukārt no 1999. līdz 2007.gadam Anrī spēlēja angļu klubā Londonas "Arsenal', divreiz tiekot pie premjerlīgas čempiontitula un trim Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausiem, bet 2006.gadā francūzis palīdzēja "Arsenal" iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā, kur gan nācās atzīt Spānijas vienības "Barcelona" pārākumu.

Anrī ir visu laiku labākais "Arsenal" vārtu guvējs.

Pēc tam Anrī pievienojās jau "Barcelona" komandai, kuru pārstāvēja līdz 2010.gadam, kad nolēma papildināt ASV kluba Ņujorkas "Red Bulls" rindas. Spānijā francūzis divas reizes kļuva par valsts čempionu, kā arī 2009.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Par karjeras beigām uzbrucējs paziņoja 2014.gadā.

Anrī pēc profesionālās karjeras beigām strādāja televīzijā kā futbola eksperts, bet vēlāk pievērsās trenera darbam, kļūstot par Beļģijas nacionālās izlases galvenā trenera Roberto Martinesa palīgu.

Komentāri (276)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu