Latvijas volejbolisti Tallinā sāks dalību Eiropas čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien Tallinā startēs Eiropas čempionātā, pirmajā mačā tiekoties ar mājinieci Igaunijas izlasi. Mūsējie kontinenta meistarsacīkstēm kvalificējušies pirmo reizi pēc 26 gadu pārtraukuma.

Spēle "Saku Suurhall" arēnā būs finālturnīra atklāšanas mačs un sāksies plkst.19, to tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Igauņi pirms grupu turnīra izlozes varēja izvēlēties vienu no izlasēm, kuru viņi gribētu redzēt spēlējam Tallinā, un izvēle krita uz Latviju.

Igauņu apsvērumi nav noslēpums - jau ilgāku laiku oficiālās spēlēs latviešiem ziemeļu kaimiņus apspēlēt nav izdevies, bet papildu labums būs latviešu līdzjutēji.

Abās Eiropas Zelta līgas spēlēs vasaras sakumā trijos setos uzvarēja Igaunija.

Pēdējoreiz oficiālā spēlē Latvija Igauniju 2013.gada maijā uzvarēja Igaunijā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē (3:2).

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlasei sestdien būs jāspēlē ar Horvātiju, pirmdien - ar Slovākiju, otrdien - ar Vāciju un trešdien - ar olimpisko čempioni Franciju.

Latvijas izlases kapteinis arī šajā turnīrā būs Toms Švans.

Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Zane Bitere/LETA

Tā kā Igaunija iekļauta dzeltenajā sarakstā, līdzjutējiem bez Covid-19 sertifikāta pēc atgriešanās Latvijā būs jāievēro pašizolācija.

Latvijas izlase ar autobusu uz Tallinu devās pirmdien, bet vakarā izlasei jau bija paredzēts pirmais treniņš Tallinā.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvos "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori.

Pirmdien uz turnīru devās 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā palika cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā, iegūstot 11.vietu.

EČ finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm.

2019.gada finālturnīrā Igaunija ierindojās pēdējā - 24.vietā, bet Latvija neiekļuva finālturnīrā, grupā triju komandu konkurencē ierindojoties trešajā vietā un kopvērtējumā ieņemot 30.vietu.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu