Video ⟩ Džokovičs četru setu cīņā sasniedz "US Open" otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Ranga pirmā rakete serbs Novaks Džokovičs trešdien četru setu cīņā sasniedza "US Open" turnīra otro kārtu.

34 gadus vecais Serbijas tenisists pirmajā kārtā ar 6-1, 6-7 (5:7), 6-2, 6-1 uzvarēja vien 18 gadus veco dāni Holgeru Rūni (ATP 145.).

"Šī nebija man labākā spēle," pēc uzvaras pauda Džokovičs. "Tomēr jāsaka, ka pretinieks aizvadīja labu otro setu. Man pašam otrajā setā nevedās serve."

Otrajā kārtā 20. "Grand Slam" turnīru uzvarētājs Džokovičs tiksies ar nīderlandieti Talonu Grīkspūru (ATP 121.). Serbs neslēpa, ka par savu nākamo pretinieku neko daudz nezina.

Džokovičs šajā "US Open" lūkos labot rekordu, tiecoties pēc 21. "Grand Slam" titula. 20 tituli pagaidām ir arī Rafaelam Nadalam no Spānijas un šveicietim Rodžeram Federeram.

Citā mačā Tokijas olimpisko spēļu čempions Aleksandrs Zverevs no Vācijas (ATP 4.) ar 6-4, 7-5, 6-2 uzvarēja amerikāni Semu Kveriju (ATP 78.).

Pēc uzvaras Zverevs atklāja, ka ir gatavs aizšķērsot Džokoviča ceļu pretim uzvarai turnīram. Viņš serbu iepriekš uzvarēja Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā.

Zverevs, kurš pērn "US Open" zaudēja finālā, uzvarējis 12 spēlēs pēc kārtas.

Par pārsteigumu pirmajā kārtā parūpējās Francijā dzimušais ASV tenisists Makims Kresī (ATP 151.), kurš ar 5-7, 4-6, 6-1, 6-4, 7-6 (9:7) uzvarēja ar devīto numuru izlikto spāni Pavlo Kareno Bustu (12.).

Spānijas tenisists Tokijā bronzas mačā uzvarēja Džokoviču, bet trešdien "US Open" pameta, triecot raketi pret korta segumu.

Jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja pēdējā laikā labu sniegumu demonstrējušais krievs Karens Hačanovs (28.). Ar 25.numuru izliktais tenisists ar 4-6, 6-1, 6-4, 3-6, 2-6 piekāpās Loidam Džordžam Herisam no Dienvidāfrikas Republikas (46.).

Neveiksme arī itālim Fabio Fonjīni (31.), kurš ar 6-2, 6-3, 1-6, 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Vasekam Pospisilam no Kanādas (58.).

Itālijas tenisistam bija piešķirts 28.numurs.

Vīriešu konkurencē savainojumu dēļ nespēlē Nadals, Federers un pagājušā gada čempions Dominiks Tīms.

2020.gada turnīrā vienspēlē vīriešiem uzvarēja austrietis Dominiks Tīms, bet sievietēm - japāniete Naomi Osaka.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, kurā spēles notiks uz cietā seguma, noslēgsies 12.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu