Porziņģa komandas biedrs: Kad dabūsim atpakaļ veco KP, spēsim uzvarēt ikvienu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tims Hārdevejs juniors un Kristaps Porziņģis
Tims Hārdevejs juniors un Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa ilggadējais komandas biedrs Tims Hārdevejs juniors slavē Latvijas basketbolistu un pauž pārliecību, ka Dalasas "Mavericks" spēs uzvarēt ikvienu pretinieku, kad liepājnieks būs atgriezies sportiskajā formā, kāda viņam bija Ņujorkas "Knicks" rindās.

2020./2021. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu Porziņģis aizvadīja pēc starpsezonā pārciestas meniska operācijas. Lai gan regulārajā sezonā latvieša statistikas rādītāji bija visai augstā līmenī - caurmērā 20,1 punkts un izcīnītas 8,9 atlēkušās bumbas, izslēgšanas turnīra spēlēs rādītāji bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Statistikas rādītāju kritums daļēji bija skaidrojams ar latvieša pielāgošanos konkrētai lomai laukumā, kādu viņam uzticēja nu jau bijušais "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kuru starpsezonā nomainījis Džeisons Kids. 

Daži NBA apskatnieki starpsezonā pauduši viedokli, ka "Mavericks" un Porziņģa ceļiem būtu jāšķiras. Citi uzskata, ka attiecību pārtraukšana nāktu par labu Porziņģim, kamēr citi uz potenciālo darījumu pozitīvi raugās no Dalasas kluba perspektīvas.

Atbalstu latviešu basketbolistam "Mavericks" preses konferencē paudis Porziņģa ilggadējais komandas biedrs Hārdevejs juniors, kurš kopā ar liepājnieku maiņas darījumā pārcēlās no Ņujorkas uz Dalasu.

"Es zinu KP. Es zinu, ka viņš ir Latvijā un smagi strādā, lai atgrieztos tur, kur bija pirms savainojuma, kad mēs bijām "Knicks" komandā. Es zinu, cik ļoti viņš mīl šo spēli. Es zinu, cik smagi viņš strādā. Viņš izdarīs visu nepieciešamo, lai atgūtu to pārliecības līmeni, kas viņam bija. Savainojumi ir basketbola sastāvdaļa. Mums ir jāņem vērā arī tos," norādīja Hārdevejs juniors.

Viņš latvietim veltīja komplimentus, paužot pārliecību, ka "Mavericks" ar traumu nenomocītu Porziņģi spēj būt NBA čempiona titula pretendenti.

"Es zinu, kāds spēlētājs viņš ir, neskatoties uz to, ka viņš īsti nebija ritmā un, visticamāk, iepriekšējo savainojumu dēļ nebija arī tik pārliecināts. Es, iespējams, vislabāk no visiem šajā organizācijā zinu, uz ko viņš ir spējīgs.

Tad, kad dabūsim atpakaļ veco KP, es domāju, ka mēs varam uzveikt jebkuru komandu," norādīja Hārdevejs juniors.

Porziņģis un Hārdevejs juniors komandas biedri bijuši jau kopš 2017. gada sezonas, kad uzbrūkošais aizsargs atgriezās "Knicks" rindās.

29 gadus vecais Hārdevejs juniors 9. augustā vienojās ar "Mavericks" par jaunu līgumu uz četriem gadiem par atalgojumu 75 miljoni ASV dolāru.

2019. gadā Hārdevejs juniors kopā ar Porziņģi maiņas darījuma rezultātā pārcēlās uz Dalasu.

"Mavericks" treniņnometne sāksies 28. septembrī. NBA nākamās sezonas regulārā čempionāta pirmā spēle Dalasas klubam paredzēta 22. oktobrī izbraukumā pret Atlantas "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu