Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" pabeigusi komplektēt treneru sastāvu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristija Tolivera un Igors Kokoškovs
Kristija Tolivera un Igors Kokoškovs Foto: mavs.com

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda pabeigusi treneru korpusa komplektāciju, paziņojis Teksasā bāzētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs.

Starpsezonā komandas galvenā trenera posteni pēc vairāk nekā 10 gadu darba atstāja Riks Kārlails, kura vietā amatā stājies bijušais basketbolists Džeisons Kids, kurš nu ir pabeidzis komplektēt sastāvu ar saviem asistentiem.

Kidam asistēs serbu speciālists Igors Kokoškovs, kurš pirmo pieredzi NBA guva jau 2000. gadā, kad viņš Losandželosas "Clippers" komandā bija viens no galvenā trenera asistentiem.

Kokoškovs pēdējo 20 gadu laikā strādājis arī vairākās citās NBA komandās - Detroitas "Pistons", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers", Jūtas "Jazz", Orlando "Magic" un Sakramento "Kings".

"Pistons" komandai Kokoškovs palīdzēja izcīnīt NBA čempionu titulu 2004. gadā, savukārt "Suns" vienībā vienu sezonu viņš bija galvenais treneris, nevis asistents kā citos klubos.

Pagājušajā sezonā Kokoškovs strādāja Eiropā, galvenā trenera amatā vadot Turcijas klubu Stambulas "Fenerbache". Eirolīgas "play-off" turnīrā nācās atzīt Maskavas CSKA pārākumu, bet Turcijas čempionāta finālā zaudējums pret "Anadolu Efes".

Patlaban 49 gadus vecais Kokoškovs vadīja Slovēnijas izlasi, kas 2017. gadā ar "Mavericks" līderi Luku Dončiču priekšgalā ceturtdaļfinālā pārspēja Latvijas valstsvienību ar Porziņģi sastāvā, pēcāk izcīnot arī zelta medaļas.

Kokoškovs patlaban ir galvenais treneris Serbijas izlasē, kas būs viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Treneris iepriekš strādājis arī ar Gruzijas izlasi.

Viens no asistentiem būs arī Šons Svīnijs, kurš ar Kidu ir strādājis kopā NBA klubos Milvoki "Bucks" un Bruklinas "Nets". Iepriekšējās trīs sezonas viņš pavadīja Detroitas "Pistons".

Svīnija karjera sākās "Nets" komandā, kur viņš bija video koordinators, pirms tika paaugstināts amatā par galvenā trenera asistentu 2013. gadā. Viņam ir arī liela pieredze koledžu basketbolā.

Džaredam Dadlijam darbs "Mavericks" komandā būs pirmā pieredze trenera amatā, jo viņš starpsezonā noslēdza 14 gadus ilgo NBA spēlētāja karjeru. Viņš iepriekšējās divās sezonās pārstāvēja Losandželosas "Lakers" komandu, ar kuru 2020. gadā izdevās izcīnīt NBA čempionu titulu.

Gregs Džīns pārcēlies uz Dalasu pēc divām pavadītām sezonām "Lakers" komandā, kur viņš bija spēlētāju attīstības treneris un skauts. Arī viņš pielika roku 2020. gada NBA čempionu titula izcīnīšanā, sastrādājoties ar Kidu.

Iepriekš karjerā Džīns ir strādājis arī NBA komandās Sakramento "Kings" un Bruklinas "Nets". Viņš starpsezonā trenēja "Mavericks" komandu, kas piedalījās NBA Vasaras līgā.

Džīna tēvs Gerijs bija galvenais treneris NBA komandai "Kings" no 1992. līdz 1997. gadam, kā arī Goldensteitas "Warriors" ģenerālmenedžeris no 1998. līdz 2004. gadam.

Kristija Tolivera treneres karjeru sāka NBA klubā Vašingtonas "Wizards", kur viņa strādāja divas sezonas no 2018. līdz 2020. gadam. Viņai ir 12 gadu spēlētājas pieredze Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Patlaban 34 gadus vecā Tolivera vēl nav noslēgusi basketbolistes karjeru. Viņa šosezon pārstāv Losandželosas "Sparks" komandu, kuras sastāvā 19 mačos vidēji guvusi 9,4 punktus.

Tolivera ir divkārtēja WNBA čempione, aizvadījusi vairāk nekā 350 spēles šajā līgā un guvusi vidēji 12,2 punktus. Trīs reizes viņa piedalījusies WNBA Visu zvaigžņu spēlē un 2012. gadā tika atzīta par visvairāk progresējušāko spēlētāju.

WNBA sezona norisinās vasarā. Rudens, ziemas un pavasara periodā Tolivera ir spēlējusi arī Eiropā, pārstāvot Izraēlas, Ungārijas, Turcijas un Krievijas klubus. 

Kidam asistēs arī Derels Ārmstrongs, Gods Šemgods un Pīters Patons, kuri turpinās darbu "Mavericks" komandā. Viņi gatavojas attiecīgi 13., sestajai un ceturtajai sezonai Dalasas organizācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu