Video ⟩ Kazakevičs: Šādas kopīgās uzvaras mums ir kā dopings

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu futbola izlasei trešdien notikušajā 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla mačā gūtie vārti nāca grūti, pēc uzvaras secina valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbolisti trešdien "Daugavas" stadionā ar rezultātu 3:1 uzvarēja Gibraltāru, panākumu nokārtojot vien spēles pēdējās desmit minūtēs. Latvijas izlasei šī bija kvalifikācijas turnīrā pirmā izcīnītā uzvara.

"Neskatoties uz pārsvaru, spēle nebija vienkārša, jo mums neizdevās realizēt radītās iespējas. Paldies puišiem, kuri nervozā situācijā turpināja spēlēt tā, kā bijām vienojušies. Spēles kvalitātes ziņā aizvadījām kopumā labu maču, tomēr vārti nāca grūti. Priekš šādas spēles momenti tika radīti daudz, taču realizācijas jautājums joprojām ir aktuāls," LFF citē Kazakeviča preses konferencē teikto.

Latvijas izlases pārsvars bijis diezgan ievērojams, tomēr, viņaprāt, pārsvaru futbolā mēra tikai ar gūtiem vārtiem.

"Tas, ka mēs uzvarējām, nozīmē, ka mēs to bijām pelnījuši. Mums ir jāprogresē un atbildīgāk jāpieiet pie momentu realizācijas, jo ne katrā mačā mums izdosies izveidot tik lielu skaitu iespēju izcelties," teica Kazakevičs.

Salīdzinot ar spēlēm martā, septembrī līdzjutējiem ir iespēja apmeklēt mačus klātienē.

"Līdzjutēji tribīnēs iedvesmo gan puišus, gan visu komandu. Bija jūtams skatītāju atbalsts, kurš nepazuda arī pēc ielaistajiem vārtiem. Šādas kopīgās uzvaras mums ir kā dopings," izcēla treneris.

Latvijas izlase spēli sāka ar diviem augumā raženiem spēlētājiem Vladislavu Gutkovski un Robertu Uldriķi uzbrukuma priekšgalā.

"Kopā ar Uldriķi un vēlāk arī ar Raimondu Krolli laukumā jutos labi, mēs saprotamies. Jāpieliek pie atvēršanās biežuma un darbībām tieši soda laukumā. Liels paldies Raimondam par viņa piespēli otrajos gūtajos vārtos. Tas pierāda, ka mēs spēlējam kā komanda, nevis katrs par sevi," izcēla divu vārtu autors Vladislavs Gutkovskis.

Nākamo kvalifikācijas turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau sestdien, kad plkst.19 "Daugavas" stadionā tiks uzņemta Norvēģija.

G grupā pēc četrām spēlēm vadībā ar astoņiem punktiem ir Turcija. Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija seko ar septiņiem punktiem, Latvijas rēķinā ir četri punkti, bet Gibraltārs pagaidām ir bešā.

 

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu