Itālijas futbolisti turpina iespaidīgo bezzaudējumu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Šī gada Eiropas čempionei futbolā Itālijas izlasei ceturtdien Florencē pārtrūka 15 uzvaru sērija, taču Roberto Mančīni vadītie vīri turpināja savu bezzaudējumu sēriju, kas sasniegusi 35 mačus.

Itāļi savā pirmajā mačā čempionu statusā 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Bulgāriju.

Itāliju vadībā izvirzīja Federiko Kjēza, kurš 16.minūtē paša konstruētu uzbrukumu noslēdza ar spēcīgu sitienu no soda laukuma līnijas. 39.minūtē pēc Kirila Despodova piespēles Atanass Iljevs ar sitienu no vārtsarga laukuma robežas izlīdzināja rezultātu.

Itālijas izlases bezzaudējumu sērija sasniegusi 35 mačus. Tikpat gara sērija no 2007. līdz 2009.gadam bija Spānijai, bet 36 nezaudētas spēles (dažos avotos - 35) no 1993. līdz 1996.gadam piedzīvoja Brazīlijas izlase.

Abas izlases spēlē C apakšgrupā, kur Lietuva mājās ar 1:4 (0:1) piekāpās Ziemeļīrijai. Lietuviešiem vārtus guva Rolands Baraviks, bet viesiem atzīmējās Daniels Balārds, Konors Vašingtons, Šeins Leverijs un Pedijs Makneirs.

C apakšgrupā līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Itālija, sešus punktus divos mačos iekrājusi Šveice, četri punkti trīs cīņās ir Ziemeļīrijai, divus punktus četros mačos guvusi Bulgārija, bet Lietuva visās trīs spēlēs palikusi bešā.

Tikmēr B grupā Zviedrija savā laukumā ar 2:1 (1:1) sarūgtināja Spāniju.

Abas izlases ātri apmainījās vārtu guvumiem - vispirms piektajā minūtē Karloss Solers izvirzīja vadībā spāņus, bet minūti vēlāk Aleksanders Īzaks panāca 1:1. Mača 57.minūtē vadību zviedriem ieguva Viktors Klāsons.

Abas komandas šovasar tikās arī Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā, duelim noslēdzoties bezvārtu neizšķirti 0:0.

Spānija Pasaules kausa kvalifikācijā iepriekšējo reizi zaudējumu piedzīvoja 1993.gadā, kad ar 0:1 piekāpās Dānijai. Pēc tam atlases ciklos sekoja 66 nezaudētas cīņas pēc kārtas.

Vēl šajā grupā savu vēsturē pirmo uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijā izcīnīja Kosova, kas viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Gruziju. Viesiem uzvaru nodrošināja Vedata Murihi gūtie vārti.

B apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Zviedrija, septiņi punkti četros dueļos ir Spānijai, trīs punktus trīs mačos guvusi Kosova, divi punkti divos dueļos ir Grieķijai, bet ar punktu četrās spēlēs pēdējā ir Gruzija.

Tikmēr Anglija I apakšgrupā otrajā puslaikā izrēķinājās ar Ungārijas aizsardzību un viesos uzvarēja ar rezultātu 4:0 (0:0). Angļiem vārtus guva Rahīms Stērlings, Herijs Keins, Herijs Magvairs un Deklans Raiss.

Rezultatīvu uzvaru šajā grupā svinēja arī Polija, kas mājās ar 4:1 (2:1) pieveica Albāniju. Poļiem izcēlās Roberts Levanodvskis, kura piemēram sekoja arī Adams Buksa, Gžegožs Krihovjaks un Karols Linetijs, bet albāņiem vārtus guva Sokols Cikaleši.

Šajā grupā ir arī divas Eiropas lejasgala izlases, Andorai mājās ar 2:0 (2:0) pieveicot Sanmarīno. Andoriešiem abus vārtus guva Marks Valess.

I apakšgrupā visas sešas komandas aizvadījušas pa četrām spēlēm. Līdere ar 12 punktiem ir Anglija, pa septiņiem punktiem guvušas Polija un Ungārija, seši punkti ir Albānijai, trīs Andorai, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Savukārt Vācijai ēra ar Hansi Fliku pie stūres sākās ar nepārliecinošu uzvaru 2:0 (1:0) viesos pār Lihtenšteinu. Vāciešiem vārtus guva Timo Verners un Līrojs Sanē.

Citā J apakšgrupas spēlē Rumānija izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Islandi, kuras vārtsargu pārspēja Deniss Mans un Nikolae Stanciu. Ziemeļmaķedonijas - Armēnijas spēle Skopjē noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

J grupā pirmā ar desmit punktiem ir Armēnija, deviņus punktus guvusi Vācija, septiņi punkti ir Ziemeļmaķedonijai, seši Rumānijai, trīs Islandei, bet Lihtenšteina pagaidām ir bešā.

Tāpat kā lietuvieši, neveiksmi piedzīvoja arī igauņi, kas mājās ar 2:5 (1:2) zaudēja FIFA ranga līderei Beļģijai.

Otrajā minūtē Igauniju vadībā izvirzīja šovasar Baltijas kausā divreiz Latviju sarūgtinājušais Matiass Kaits, bet pirmajā puslaikā ar vārtiem atbildēja Hanss Vanakens un Romelu Lukaku. Nākamajās 45 minūtēs beļģiem vēl izcēlās Lukaku, Aleks Vitsels un Tomā Fokets, bet punktu mačam pielika igauņa Ērika Sorgas gūtie vārti.

Citā E grupas spēlē Čehija mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Baltkrieviju. Čehiem vārtus guva Antonīns Barāks.

E grupā pirmā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Beļģija, otro vietu ar septiņiem punktiem ieņem Čehija, trīs punkti divās spēlēs ir Velsai, tikpat punktus trīs dueļos guvusi Baltkrievija, bet bez punktiem trīs mačos ir Igaunija.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu