Nevakcinētajiem basketbolistiem NBA sezonā būs strikti ierobežojumi (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēle (ilustratīvs attēls)
NBA spēle (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem, kuri nebūs vakcinējušies pret Covid-19, būs strikti ierobežojumi gaidāmajā sezonā, vēsta ESPN.

Nevakcinētajiem NBA spēlētajiem ģērbtuves būs pēc iespējas tālāk no vakcinētajiem komandas biedriem. Viņiem būs jāēd, jālido lidmašīnās un jābrauc autobusos atsevišķos sektoros.

Jaunie noteikumi vēl fināla stadijā tiek apspriesti ar NBA Spēlētāju asociāciju, taču vadlīnijas ir skaidras - vakcinētajiem un nevakcinētajiem basketbolistiem būs atšķirīga sadzīve ārpus laukuma.

Nevakcinētajiem spēlētājiem būs jāveic Covid-19 testi spēļu un treniņu dienās. Atkarībā no komandas spēļu grafika nevakcinētajiem spēlētājiem varētu nākties spēles dienā pat divreiz veikt testu.

Vakcinētajiem spēlētājiem nebūs ikdienā jāveic pārbaudes. Viņiem testus būs jāveic vien tad, ja būs slimības simptomi vai spēlētājs būs kontaktpersona kādam, kurš inficējies ar Covid-19.

Ja nevakcinēts spēlētājs tiks uzskatīts par tuvu kontaktpersonu Covid-19 inficētam cilvēkam, viņam būs jāievēro septiņu dienu karantīna. Vakcinētiem spēlētājiem nav paredzēta karantīna pēc nonākšanas kontaktā ar inficētu personu, ja pašam tests ir negatīvs.

Komandas ēdienreizēs un sapulcēs nevakcinētie spēlētāji nevarēs sēdēt līdzās vakcinētajiem spēlētājiem. Būs jāievēro vismaz sešu pēdu distance (aptuveni 1,82 metri).

NBA informējusi komandas, ka visiem treneriem un apkalpojošajam personālam, kuri spēļu dienās spēlētājiem vai tiesnešiem atrodas tuvāk par 15 pēdām (apmēram 4,5 metri), jābūt pilnībā vakcinētiem.

Pagājušajā nedēļā NBA ar Tiesnešu savienību vienojās, ka visiem tiesnešiem jābūt vakcinētiem.

Nevakcinētajiem spēlētājiem, kuri iepriekšējās 60 dienās būs pārslimojuši Covid-19, varētu būt atviegloti ierobežojumi, taču šāds punkts drošības protokolā vēl nav apstiprināts.

NBA sezona sāksies 19. oktobrī. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu