Kids komentējis Porziņģa lomu "Mavericks" komandā gaidāmajā sezonā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids komentējis, ko viņš nākamajā sezonā gaida no Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa, vēsta apskatnieks Dveins Praiss.

"Mavericks" komanda starpsezonā veica kardināla izmaiņas treneru korpusā. Ilggadējo galveno treneri Riku Kārlailu nomainījis bijušais basketbolists Kids, kurš 2011. gadā ar Dalasas klubu kā spēlētājs kļuva par NBA čempionu.

Bijušais saspēles vadītājs šovasar paviesojās gan Latvijā, gan Slovēnijā, lai aprunātos ar savas jaunās darba vietas divām lielākajām zvaigznēm - Kristapu Porziņģi un Luku Dončiču.

Viens no Kida nākamās sezonas galvenajiem uzdevumiem ir uzlabot Porziņģa integrāciju uzbrukumā un mēģināt latvieša sniegumu atgriezt iepriekšējā līmenī.

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Bijušais galvenais treneris Kārlails "play-off" mačos uzbrukumā Porziņģi izmantoja kā trīspunktu metēju laukuma stūros. Latvijas basketbolists reti tika pie bumbas, kamēr to pārsvarā kontrolēja Dončičs.

Kids sola, ka nākamajā sezonā Porziņģis uzbrukumā biežāk tikšot "pie teikšanas".

"Mēs gribam, lai viņš (uzbrukumā) kustās un dara to pašu, ko darīja, pirms viņam (izslēgšanas spēlēs) tika uzticēts uzdevums pildīt konkrētu lomu. Manuprāt, galvenais ir tas, ka viņš jūtas ērti un pierod pie jaunajām lietām. Bet es domāju, ka KP aizvadīs kolosālu sezonu."

Kids jau iepriekš ir uzsvēris, ka iespēja starpsezonā strādāt bez savainojumiem latviešu basketbolistam jaunajā sezonā ļaus demonstrēt lielisku sniegumu.

"Mavericks" jaunais galvenais treneris norādījis, ka viņš necentīsies ierobežot Dončiča spēli ar bumbu.

"Mēs nemēģināsim Lukam ņemt bumbu ārā no rokām. Viņš ir pārāk labs. Mēs esam pievienojuši posmus (spēlētājus), kas ne tikai viņu papildina, bet papildina arī viens otru," uzskata Kids.

Treneris uzsver, ka galvenais faktors būs spēle aizsardzībā, jo "Mavericks" uzbrukums jau ir labā līmenī.

"Svarīgākā ir aizsardzība, mums ir jāpievērš uzmanība detaļām. Mums visiem ir viens mērķis - izcīnīt čempionu titulu. Un mums ir jāspēlē aizsardzībā. Kad izcīnījām čempionu titulu (2011. gadā), mēs spēlējām aizsardzībā."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu