Miris leģendārs Latvijas hokejists Mihails Abalmasovs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihails Abalmasovs
Mihails Abalmasovs Foto: No personīgā arhīva

31. augustā 68 gadu vecumā miris leģendārais Latvijas hokejists Mihails Abalmasovs. Deviņas sezonas (no 1975. līdz 1986. gadam) viņš spēlēja augstākās līgas komandā Rīgas "Dinamo" un 355 spēlēs guva 86 vārtus un veica 40 rezultatīvas piespēles.

Abalmasovs bija viens no rezultatīvākajiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem PSRS periodā, kad komandu vadīja slavenais hokeja treneris Viktors Tihonovs. Abalmasovs bija uzbrucējs, viņš spēlēja tandēmā ar Helmutu Balderi un citiem leģendāriem Latvijas hokejistiem. 

Atvadīšanās no hokejista paredzēta 4. septembrī pulksten 14.00 Bolderājas kapsētā.

Abalmasovu uz Rīgu uzaicināja Viktors Tihonovs 1974./1975. gada sezonā, lai stiprinātu Rīgas "Dinamo" komandu. Jau 1977. gadā viņš piedalījās sensacionālajā spēlē, kurā tika sakauts čempionāta vistitulētākais hokeja klubs Maskavas CSKA, un pēc tam Tihonovs tika uzaicināts trenēt CSKA.

Vēlāk Abalmasovs trenējās Ēvalda Grabovska un Vladimira Jurzinova vadībā. Hokejista karjeru viņš sāka Ustjkamenogorskas komandā "Torpedo", bet hokeju spēlēja no 9 gadu vecuma — pirmo reizi uz ledus viņu izlaida vectēvs tālajā 1961. gadā Altaja novada Rubcovskā.

Abalmasova nopelnus Latvijas hokeja attīstībā augstu novērtējuši gan sporta līdzjutēji, gan speciālisti, kā arī viņš ir minēts vairākās publikācijās. Piemēram, piezīmes par Mihailu var atrast Rīgas "Dinamo" trenera Grabovska darbā "Hokeja elpas skartie", Aiņa Ulmaņa grāmatā "Melnās ripas bruņinieki". "Latvijas hokeja vēsture", kā arī Mihaila Šahnazarova romānā "Слева молот, справа серп" (pa kreisi āmurs, pa labi sirpis).

2021. gada 3. oktobrī viņam būtu apritējuši 69 gadi.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu