Volejbola izlases ārste: Pēc pirmās spēles visi volejbolisti jūtas salīdzinoši labi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: CEV

Nākamajā dienā pēc uzvaras pār mājiniekiem Eiropas čempionāta pirmajā grupas spēlē Tallinā visi Latvijas volejbolisti jūtas salīdzinoši labi, ceturtdien apliecināja Latvijas izlases ārste Lolita Kalniņa-Havraneka.

Ārste bilst, ka "ir mikroproblēmiņas", kas ir sagaidāmas ar tādu noslogojumu, it sevišķi pamatsastāva spēlētājiem, kuriem arī muskuļi vairāk sāp.

"No manas puses pēc spēles uzsvars bija uz atjaunošanās līdzekļiem, un no medikamentiem pat neko nevajadzēja pielietot. Tomēr tā jau tikai pirmā spēle. Droši vien beigās darbiņa būs vairāk," viņa saka.

Kalniņa-Havraneka stāsta, ka spēlētāji vēl turpina atjaunoties, un komandai tam ir divas dienas. Līdz ar to atjaunošanos var veikt mierīgāk, un ceturtdien volejbolisti varēja atļauties ieiet arī pirtī, kas gadījumā, ja nākamajā dienā būtu spēle, nebūtu pieļaujams.

"Ir labi. Viņi ir ieguldījuši lielu darbu, ir labā sportiskajā formā un tādēļ labāk atjaunojas," gandarīta ir ārste, kura kopā ar vīriešu volejbola izlasi ir otro gadu.

Viņa piezīmē, ka arī psiholoģiskais klimats valstsvienībā komandu sporta veidam ir ļoti labs.

"Pēc vakardienas būtu gaidījusi, ka jaunie sportisti varbūt sajutīsies kā turnīru beiguši un visu uzvarējuši, bet nē - viss ir labi, visi ir noskaņojušies cīnīties tālāk, un visi ļoti labi saprot, ka tas ir tikai sākums," viņa raksturo noskaņojumu komandā.

Čempionātā ir trīs medicīnas personāla pārstāvji (arī fizioterapeits Toms Zvonkovs un masiere Inga Beizaka), un Kalniņa-Havraneka, kura atbild par medikamentiem, kā arī pārrauga Covid-19 protokolu, sekojot, vai šajā jomā viss notiek, kā vajag, un vai vīri ir pietiekoši pasargāti no iespējas inficēties. Tāpat viņas lauciņā ir arī uztura bagātinātāji.

Tikmēr gana daudz darba pēc spēles un nākamajā dienā bija Zvonkovam un Beizakai.

Pēc vēlās spēles ar Igauniju tikai desmitos komandai bija vakariņas.

"Un tad atjaunošanās tiem, kuriem vajadzēja masāžu un nelielu fizioterapiju. Pēc tam visi tā kā mēģināja iet gulēt. Tomēr tā ir problēma - pēc tik intensīvām un emocionālām spēlēm sportistam ir grūti aizmigt. Kāds aizmieg ātrāk, kāds - vēlāk," vakaru pēc spēles apraksta ārste.

Tāpēc ceturtdien no rīta tā bija "mierīga un lēni pārvietojošās komanda".

Ceturtdien rīta treniņa nebija, bet "pēcpusdienā bija brīvais zāles treniņš, kurā pamatsastāvs tikai iesildījās". Pārējā laikā medicīnas personāls gādāja par viņu atjaunošanos, un nedaudz vieglākā režīmā patrenējās arī rezervisti jeb otrais sastāvs. "Ļoti mierīga, relaksēta diena," pēcspēles dienas norises raksturo Kalniņa-Havraneka.

"Kā mediķim man ir svarīgi, lai visi ir veseli un nevienam nekas nenotiek. Tomēr, kad spēļu grafiks kļūs intensīvāks un tuvosies grupas spēļu beigas, man no medicīniskā viedokļa būs interesantāk, jo tad būs vairāk darba, domājams. Pagaidām viss ir mierīgi," saka ārste.

Latvijas vīriešu izlase trešdien Tallinā savā pirmajā Eiropas volejbola čempionāta spēlē pēdējo 26 gadu laikā izcīnīja uzvaru pret mājiniekiem igauņiem, D grupā svinot panākumu ar 3-1 (25:23, 25:22, 16:25, 25:21).

Rezultatīvākais ar 21 punktu Latvijas izlasē bija Hermans Egleskalns, kurš pa diviem punktiem guva ar servi un blokā. 13 punktus guva Atvars Ozoliņš, bet pa desmit - Romāns Saušs un Toms Švans.

Igaunijas valstsvienībā 21 punkts tika OIiveram Venno, bet vēl 15 punktus pievienoja Ardo Krēks, kura kontā piecas netveramas serves.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlasei sestdien būs jāspēlē ar Horvātiju, pirmdien - ar Slovākiju, otrdien - ar Vāciju un trešdien - ar olimpisko čempioni Franciju.

Latvijas izlases kapteinis arī šajā turnīrā ir Toms Švans.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvo "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori.

Pirmdien uz turnīru devās 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā palika cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā, iegūstot 11.vietu.

EČ finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu