Buivids: "Iesaistījāmies spēlē reizē ar Šmitu, kad īsti ko zaudēt vairs nebija"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.fivb.org

Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētājiem Edvartam Buividam un Kristapam Šmitam izdevās mačā iesaistīties, sniedzot vajadzīgās emocijas, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pēc spēles teica valstsvienības otrā tempa uzbrucējs Buivids.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sestdien Tallinā otrajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē ar 2-3 (30:28, 20:25, 25:23, 29:31, 11:15) zaudēja Horvātijai.

"Iesaistījāmies spēlē reizē ar Šmitu, kad īsti ko zaudēt vairs nebija, un tas, ko mēs no malas varējām dot, bija svaigas emocijas," par došanos laukumā ceturtā seta vidū saka Buivids.

"Tobrīd uz emociju viļņa pēc aizsardzības guvām punktus un lauzām spēles ritmu setā. Žēl, ka neizdevās līdz galam, jo beigās paši piektajā setā pieplakām," viņš stāsta par zaudēto iespēju svinēt otro uzvaru pēc kārtas, uzsverot, ka izlasē no 12:18 atspēlēties setā vēl nav izdevies. "Reti sanāk tādu pārsvaru seta galotnē atspēlēt. Tas tikai pierāda, ka nedrīkst nevienā brīdī padoties un jācīnās līdz galam."

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 21 punktu bija Hermans Egleskalns, kurš divus punktus guva ar netveramu servi. Pa 11 punktiem iekrāja Atvars Ozoliņš un Romāns Saušs, bet septiņi punkti tika Šmitam.

Otrā laukuma pusē 32 punkti Leo Andriča kontā, 21 punktu guva Marko Sedlačeks, bet 16 punkti tika Filipam Seštanam.

"Video redzējām, ka viņiem ir trīs spēlētāji, kas uzbrūk no malām - "diagonāle" un divas "pusītes". Tie ir pamatspēlētāji, un to viņi arī apliecināja," par trim rezultatīvākajiem pretinieku spēlētājiem saka Buivids.

"Andričs ir augstas klases spēlētājs, kurš iepriekšējos gadus ir spēlējis labākajās līgās. Nākamsezon Ņižņijnovgorodā viņš būs vienā klubā ar Denisu Petrovu. Viņam arī daudz uzticas cēlājs, un šodien viņam labi gāja. Brīžiem viņu izdevās pieturēt, bet "sasita" viņš ļoti daudz, un saservēja arī. Uz viņa servi mēs iekritām vairākas reizes," pretinieku līderi uzteica volejbolists.

Viņš piebilst, ka, iespējams, spēles gaitu latviešiem ietekmēja iztraucēts ierastais iesildīšanās ritms, jo iepriekšējā spēle starp Igauniju un Slovākiju (3-2) aizkavējās.

"Ierasto 45-50 minūšu laikā mums iesildīšanās bija pusstunda laika. To 15 minūšu, ko mēs līdz spēles sākumam parasti pavadām uz grīdas, principā nebija, un gandrīz uzreiz sākām sildīties ar bumbām," stāsta viens no šīs cīņas varoņiem Latvijas izlases rindās, kurš nedaudz vairāk nekā vienā setā paspēja gūt piecus punktus un palika laukumā līdz cīņas beigām.

Viņš vēl piebilst, ka pirmajā spēlē ar igauņiem pilnā zāle, "kas vienkārši vibrēja no trokšņa", motivēja rādīt labāko volejbolu un nekāda motivācija nebija jāmeklē. "Šodien bija pretstats - mēs dzirdējām mūsu skatītājus, kas ļoti priecēja, bet lielākā zāles daļa bija tukša."

Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls ceturtajā setā bez Buivida un Šmita laukumā laida arī pirmā tempa spēlētāju Gustavu Freimani, lai izlase gūtu nepieciešamās emocijas. Treneris nebija apmierināts ar komandas emocionālo stāvokli un, salīdzinot ar maču pret Igauniju, raksturoja sestdienas cīņu kā "darbu" bez "acu degšanas".

Otrs iemesls bija abu pamatsastāva otrā tempa spēlētāju "pieklušana" statistikas rādītāju jomā uzbrukuma jomā.

Arī Kēls uzteica pretinieku līderi Andriču: "Protams, video skatījāmies arī Andriču. Šodien viņš izskatījās ļoti labi. Normālam spēlētājam ir jāredz bloks. Ja mēs aiztaisījām līniju, viņš sita pa diagonāli, ja aiztaisījām diagonāli, sita līnijā. Ja atstājām caurumu blokā, vienam bloķētājam bloķējot līniju, otram - diagonāli, tad viņš izsita tur cauri. Reizēm šodien viņš gribēja trāpīt pa pirkstiem, un pa tiem arī trāpīja."

Andričam ir arī spēcīga serve, taču sešas netveramas serves ietekmēja spēles plāna nepildīšana: "Mēs taču zinām, ka viņš servē pa piekto un sesto zonu. Tāpēc gribējām pirmo zonu atstāt brīvu. Ja trāpīs tur, neko darīt - tas ir punkts, taču pamatvirzieni ir citi. Daži serves uzņēmēji pārvietojās pa laukumu pirms Andriča servēm, daži nē."

Turnīra tabulā arī pēc savas otrās spēles vadībā ar četriem punktiem divās cīņās ir Latvija. Pa vienai 3:0 uzvarai ir Francijai un Vācijai, bet pa diviem punktiem divās cīņās sakrājusi Igaunija un Horvātija, kamēr divi zaudējumi ir Slovākijai.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā atgriezusies pēc 26 gadu pārtraukuma un jau pirmajā spēlē trešdien sarūpēja pārsteigumu - uzvaru ar 3-1 pār Kēla dzimteni Igauniju.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlasei pirmdien jātiekas ar Slovākiju, otrdien - ar Vāciju un trešdien - ar olimpisko čempioni Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu