2011. gada 7. septembrī aviokatastrofā Krievijā bojā gāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" pārstāvji, ieskaitot leģendāro latviešu hokeja aizsargu Kārli Skrastiņu (tobrīd 37 gadi), kurš karjeras laikā iemantoja iesauku "Dzelzs vīrs", jo laukumā viņš bija gatavs doties, pat spītējot savainojumiem. Pirms desmit gadiem negadījumā dzīvību zaudēja 44 cilvēki.

Pirms desmit gadiem ap plkst. 15.00 pēc Jaroslavļas vietējā laika "Lokomotiv" komandas lidmašīna "Jak-42" pacēlās, lai izlidotu uz Baltkrievija galvaspilsētu Minsku, kur bija plānots aizvadīt KHL regulārā čempionāta jaunās sezonas pirmo spēli. Dažas minūtes pēc starta lidaparāts pazuda no radariem. "Lokomotiv" komandas lidmašīna nespēja uzņemt nepieciešamo augstumu, kā rezultātā sadūrās ar radiolokācijas torni un nokrita. Bojā gāja visa Jaroslavļas hokeja komanda, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs. Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību nomira slimnīcā.

"Viņš negaidīja, ka citi vedīs komandu uz priekšu. Viņš pats rādīja laukumā piemēru," sarunā ar TVNET sacīja Latvijas slavenais hokeja vārtsargs Artūrs Irbe, kurš ir viens no Kārļa Skrastiņa fonda valdes locekļiem.

"Es kā treneris šodien gribētu savā komandā 20 tādus hokejistus, kurus sūtīt laukumā," intervijā TVNET pauž Ģirts Ankipāns, kurš bija viens no tuvākajiem Kārļa Skrastiņa draugiem arī ārpus hokeja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp