Vien 18 gadus vecais Alkarass sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Karloss Alkarass
Karloss Alkarass Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisists Karloss Alkarass svētdien kļuva par pirmo tīni atklātajā ērā, kuram izdevies sasniegt "US Open" turnīra ceturtdaļfinālu.

Vien 18 gadus vecais Alkarass (ATP 55.) astotdaļfinālā ar 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0 uzvarēja Vācijas pārstāvi Peteru Gojovčiku (ATP 141.).

Alkarass ir pirmais pusaudzis atklātajā ērā, kuram izdevies sasniegt "US Open" ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā kārtā Alkarass piecu setu cīņā uzvarēja ranga desmitniekā esošo grieķi Stefanu Cicipu.

Vairāki spāņu mediji jau metušies salīdzināt Alkarasu ar tituliem bagāto Rafaelu Nadalu. Pats tenisists šīm runām gan lielu uzmanību nepievērš, jo vēlas koncentrēties dalībai "US Open".

"Nav viegli aizvadīt piecu setu mačus. Ceru, ka arī nākotnē biežāk spēšu sasniegt turnīra otro nedēļu, tātad vēl vairākus ceturtdaļfinālus," gandarīts par sniegumu ASV ir spānis. "Neticēju, ka iekļūšu ceturtdaļfinālā, tāpēc esmu priecīgs, ka varēšu tajā piedalīties."

Ceturtdaļfinālā Alkarass spēkosies ar kanādieti Fēliksu Ožjē Aliasimu (15.), kuram piešķirts 12.numurs. Viņš astotdaļfinālā ar 4-6, 6-2, 7-6 (8:6), 6-4 uzvarēja Francesu Tifo no ASV (50.).

Negaidīti ceturtdaļfinālu sasniedzis arī iepriekš kvalifikāciju pārvarējušais nīderlandietis Botics van de Zandshulps (117.), kurš ar 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1 uzvarēja Djego Švarcmanu no Argentīnas (14.). Argentīnietis Švarcmans turnīrā bija izlikts ar 11.numuru.

Van de Zandshulps ir tikai trešais tenisists vēsturē, kurš pēc kvalifikācijas turnīra pārvarēšanas sasniedzis "US Open" ceturtdaļfinālu.

Nākamajā kārtā nīderlandietis tiksies ar Daniilu Medvedevu no Krievijas (2.). Turnīra otrā rakete Medevedevs ar 6-3, 6-4, 6-3 pārliecinoši pieveica britu Denu Evansu (27.), kurš bija izlikts ar 24.numuru.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu