Talantīgā Fernandesa sasniedz karjerā pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Talantīgā kanādiešu tenisiste Leila Fernandesa svētdien ASV izcīnīja uzvaru "US Open" turnīra astotdaļfinālā un pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

Pēc uzvaras pār japānieti Naomi Osaku Fernandesa (WTA 73.) ar 4-6, 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja Vācijas pārstāvi Angeliku Kerberi (WTA 17.), kurai bija piešķirts 16.numurs.

"Man sev bija jāiekniebj, lai pārliecinātos, ka tas patiesi ir noticis," priecīga pēc uzvaras bija Fernandesa, kurai otrdien apritēs 19 gadu. "Šis bija īstais brīdis un iespēja. Priecājos, ka to izmantoju un varēju parādīt, uz ko esmu spējīga."

Fernandesa iepriekš karjerā vēl ne reizi nav spēlējusi "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā.

Nākamajā kārtā kanādiete tiksies ar Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas (5.), kura ar 6-3, 6-3 droši uzvarēja bijušo Vimbldonas čempioni Simonu Halepu no Rumānijas (13.).

Halepa "US Open" turnīra otrajā nedēļā spēlējusi vien divreiz. Iepriekš viņa 2015.gadā iekļuva pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā spēlēs arī baltkrieviete Arina Sabaļenka (2.), kura ar 6-4, 6-1 pieveica Elizi Mertensu no Beļģijas (16.).

Sabaļenka karjeras laikā pie "Grand Slam" trofejas vēl nav tikusi.

Panākums arī "French Open" uzvarētājai no Čehijas Barborai Krejčikovai (9.). Ar astoto numuru izliktā čehiete ar 6-3, 7-6 (7:4) uzvarēja Garvinji Mugurusu no Spānijas (10.), kurai bija piešķirts devītais numurs.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu