VIDEO ⟩ Rīgas "Dinamo" rezultatīvā cīņā izcīna sezonas pirmo uzvaru (932)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sezonas pirmā izbraukuma noslēdzošajā mačā ar 6:5 pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā.

Divus vārtus Rīgas komandas labā guva Rūdolfs Červenijs, bet pa reizei izcēlās Brendons Gormlijs, Patriks Ozols, Emīls Puarjē un Nikolajs Jeļisejevs. Gormlijs pievienoja arī divas rezultatīvas piespēles.

Jau pirmajā uzbrukumā mājinieki panāca 1:0, 29.sekundē ar spēcīgu metienu ripu vārtos triecot Džeikam Čeliosam. Mača 13.minūtē viesi ieraidīja vēl vienu ripu "Dinamo" cietoksnī, taču epizodē pirms tam tika konstatēts, ka Aleksandrs Protapovičs pārkāpis noteikumus. "Bullīti" izpildīja Tailers Vons, taču Juhanu Matsonu nomainījušais Matejs Mahovskis to neitralizēja.

Pāris minūtes vēlāk Gormlijs vairākumā izpildīja precīzu metienu no zilās līnijas un panāca 1:1. Līdz ar perioda beigu signālu mājinieki vēlreiz ieraidīja ripu mērķī, taču metiens tika izdarīts dažas sekundes simtdaļas pēc trešdaļas beigām.

Otro periodu "Dinamo" iesāka mazākumā un atkal ātri ielaida vārtus. Jau 13.sekundē pretinieki izspēlēja līdz tukšiem vārtiem un Lūkasam Lokhārtam atlika vien pielikt nūju - 2:1. Nākamā vairākuma realizēšanai "Kuņluņ Red Star" hokejistiem vajadzēja vien piecas sekundes. Pēc iemetiena pie vārtiem cīņā ar Danielu Bērziņu uzvarēja Ītens Vereks, kurš 24.minūtē panāca jau 3:1.

Otrā perioda vidū Červenijs ar spēcīgu un precīzu raidījumu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva. Nepilnas četras minūtes pirms trešdaļas beigām 20 gadus vecais KHL debitants Ozols precīzi uzmeta vairāku pretinieku aizsegā un panāca neizšķirtu 3:3. Kad līdz perioda beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes, Puarjē ar metienu bez ripas apstādināšanas pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja viesus.

Trešā perioda vidū, 51.minūtē, rīdzinieki "nokausēja" pretiniekus viņu aizsardzības zonā, kas Červenijam ļāva panākt 5:3. Pāris minūtes vēlāk mājinieki savā vairākumā zaudēja ripu neitrālajā zonā, Jeļisejevs izslidoja līdz vārtiem un pārspēja Aleksandru Lazušinu - 6:3. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Brendons Jips vienus vārtus atguva un 62 sekundes pirms finālsvilpes Džošs Nikolss panāca 5:6, taču tas netraucēja viesiem izcīnīt uzvaru.

Sezonu rīdzinieki sākuši ar minimāliem zaudējumiem 2:3 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA komandām. Arī šosezon Mitiščos bāzētā Pekinas komanda pirmās divas spēles aizvadīja viesos - zaudējums 1:5 Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un uzvara 4:3 pār Kazaņas "Ak Bars".

Pēc šī mača "dinamieši" atgriezīsies mājās, kur 8.septembrī uzsāks četru mājas spēļu sēriju, tajā tiekoties ar Čeļabinskas "Traktor", "Lokomotiv", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Nursultanas "Baris" komandām.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 11 reizes, no kurām sešās uzvarējuši rīdzinieki. "Kuņluņ Red Star" visos piecos mačos uzvarējusi pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos mačos pārāki bija rīdzinieki.

"Dinamo" ar diviem zaudējumiem sezonas ievadā Rietumu konferencē ieņem devīto vietu 12 komandu konkurencē.

"Dinamo" pagājušajā sezonā bija vienīgā komanda, kas regulāro čempionātu noslēdza ar mazāk nekā desmit uzvarētām spēlēm. "Dinamieši" pamatlaikā uzvarēja vien piecos mačos, bet papildlaikā svinēti vēl četri panākumi.

Rīgas klubā no pagājušās sezonas trim rezultatīvākajiem spēlētājiem palicis vien pieredzes bagātais Lauris Dārziņš. Viņš 41 spēlē izcēlās ar 7+16, būdams trešais rezultatīvākais komandā. Līderis ar 39 rezultativitātes punktiem (16+23) bija tagad jau Maskavas apgabala "Vitjaz" spēlējošais Miks Indrašis, savukārt tuvākais sekotājs Mārtiņš Dzierkals izcēlās ar 10+14. Tiesības KHL uz Dzierkalu tagad pieder "Kuņluņ Red Star" komandai, kas maiņas darījumā uz "Dinamo" aizmainīja Hanteru Šinkaruku.

Rīgas komanda starpsezonā aizvadīja četras oficiālās pārbaudes spēles - 13.augustā Piņķos pret Latvijas izlases kandidātu komandu (5:1), kā arī divas spēles Somijā pret Helsinku "Jokerit" 19. un 20.augustā (0:5 un 2:5). Savā pēdējā pārbaudes mačā "dinamieši" Daugavpilī ar 2:3 papildlaikā piekāpās Minskas "Dinamo".

Starpsezonā par "Dinamo" ģenerālmenedžeri tika iecelts Edgars Buncis, bet galvenā trenera pienākumi uzticēti bijušajam Krievijas hokejistam Sergejam Zubovam.

Buncim kopā ar treneru korpusu šajā vasarā "Dinamo" izdevies pulcēt vārtsargus Mateju Mahovski, Juhanu Matsonu un Ēriku Vītolu. Starp aizsargiem šosezon būs redzami Nerijus Ališausks, Frenks Korrado, Ņikita Mateiko, Miks Tumānovs, Patriks Ozols, kurš izpelnījās pilnvērtīgu līgumu, Ziemeļamerikā pieredzi iekrājušais Kārlis Čukste, pērn Čehijas ekstralīgā spēlējušais Oskars Cibuļskis un šī čempionāta uzvarētājs Ralfs Freibergs, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušais Brendons Gormlejs, pieredzes bagātais Kristaps Sotnieks, Rīss Skārlets, Kristaps Zīle, Ernests Ošenieks un Roberts Mamčics.

Uzbrukumā "Dinamo" arī šosezon spēlēs Daniels Bērziņš, Patriks Zabusovs, Nikolajs Jeļisejevs, Gints Meija, Aleksandrs Protapovičs no Krievijas, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs un Lauris Dārziņš. Klāt nākuši pagājušajā sezonā Vācijas čempionātā spēlējušie Filips Buncis un Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, čehu uzbrucēji Rudolfs Červenijs un Lukāšs Radils, kuram ir divu sezonu pieredzes NHL, kanādieši Emīls Puarjē un Hanters Šinkaruks, somi Peters Tīvola un Jere Karjalainens, kā arī Sebastians Venstrems no Zviedrijas.

Trešdien "Dinamo" paziņoja, ka sezonas pirmajā izbraukumā devusies 26 hokejistu sastāvā. Viņu pulkā nav uz fārmklubu "Zemgale"/LLU nosūtītie Tumānovs, Kulda, Švanenbergs un Zabusovs.

Savukārt savainojumu un veselības problēmu dēļ Rīgā palika aizsargi Mamčics, Ošenieks, Skārlets un Zīle, kā arī uzbrucējs Karjalainens.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu