Ar cerībām par izslēgšanas turnīru Latvijas volejbolisti turpina Eiropas čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: cev.eu

Latvijas vīriešu volejbola izlase otrdien Tallinā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Cīņa "Saku Suurhall" sāksies plkst.17, un tiešraidē tā būs skatāma Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Latvija D apakšgrupā ieņem trešo vietu, bet priekšā būs cīņas ar Francijas un Vācijas izlasēm, pret kurām iegūt kaut vienu punktu būs ļoti grūti. Vēlāk šodien savstarpējo maču aizvadīs Horvātija un Igaunija, un šīs spēles rezultāts ieviesīs jau lielāku skaidrību par Latvijai vēlamajiem scenārijiem.

D apakšgrupā pēc trīs spēlēm pirmā ar deviņiem punktiem ir Francija, seši punkti ir Vācijai, pieci Latvijai, trīs punktus guvusi Slovākija, bet pa diviem punktiem ir Igaunijai un Horvātijai. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā atgriezusies pēc 26 gadu pārtraukuma un jau pirmajā spēlē trešdien sarūpēja pārsteigumu - uzvara 3-1 (25:23, 25:22, 16:25, 25:21) pār galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju. Otrajā spēlē latvieši sestdien ar rezultātu 2-3 (30:28, 20:25, 25:23, 29:31, 11:15) zaudēja Horvātijai, bet pirmdien ar 2-3 (18:25, 25:23, 25:13, 19:25, 7:15) Slovākijai.

Vācija turnīru sāka ar uzvaru 3-0 (25:20, 25:13, 25:19) pār Horvātiju, pēc tam sekoja panākums 3-0 (25:19, 25:16, 25:21) pār Igauniju, bet pirmdien tika piedzīvots zaudējums 1-3 (29:31, 25:15, 22:25, 22:25) Francijai.

Latvijas izlases kapteinis arī šajā turnīrā ir Toms Švans. Pirms nedēļas uz turnīru devās 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā palika cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

Vācijas izlase spēlē savā astotajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta bronza. Tāpat vācieši ir 2015.gada Eiropas spēļu čempioni un 2014.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas laureāti.

Vācijas izlase ievērojamākais spēlētājs ir ungāru izcelsmes diagonāles spēlētājs Ģerģs Grocers, kurš 36 gadu vecumā atgriezies valstsvienībā un aizvada savu astoto čempionātu. Grocers bijis klāt Vācijas izlases pēdējo gadu lielākajos panākumos, bet klubu līmenī ticis kronēts par Vācijas, Polijas, Ķīnas un Krievijas čempionu, kā arī uzvarēja CEV Čempionu līgā.

Vācija Eiropas rangā ieņem devīto vietu, bet Latvija ir 23.pozīcijā.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā, iegūstot 11.vietu.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Avo Kēlam palīdz asistenti Guntis Atars un Austris Štāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Tā kā Igaunija iekļauta dzeltenajā sarakstā, līdzjutējiem bez Covid-19 sertifikāta pēc atgriešanās Latvijā būs jāievēro pašizolācija.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvos "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu