Latvijas U-21 futbolisti pirmie gūst vārtus, bet zaudē Vācijas vienaudžiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-21 izlases futbolisti
Latvijas U-21 izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien cieta zaudējumu 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla otrajā mačā.

Latvijas jaunie futbolisti "Daugavas" stadionā ar 1:3 (1:2) zaudēja talantīgajiem vienaudžiem no Vācijas.

Mača astotajā minūtē pēc Daniela Ontužāna izpildītā stūra sitiena "otrajā stāvā" pāri visiem uzlēca Iļja Korotkovs, kurš ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:0. Puslaika vidū uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru izpildīja Jonatans Burkardts.

Vācieša sistā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, bet atkārtotu sitienu neitralizēja Frenks Dāvis Orols. Pēc tam sekoja stūra sitiens, pēc kura izpildes Jusufa Mukoko atrada spraugu Latvijas aizsardzībā un raidīja bumbu tīklā - 25.minūtē rezultāts 1:1.

Tuvojoties puslaika beigām, Latvijai padevās labs pretuzbrukums, taču tā noslēgumā Rihards Ozoliņš no tuvas distances nepārspēja pretinieku vārtsargu. Atbildes uzbrukumā 41.minūtē Angelo Stillers izpildīja precīzu sitienu pa zemi aiz soda laukuma robežas un panāca 2:1 Vācijas labā.

Otrā puslaika sākumā, 48.minūtē, pēc stūra sitiena Maliks Tjavs ar galvu raidīja bumbu vārtos - 3:1. Tuvojoties puslaika vidum, labs moments pie pretinieku vārtiem bija Vācijā futbola zinības krājušajam Ontužānam un turpinājumā Latvija vairākas minūtes uzturējās pretinieku laukuma pusē, izpildot divus stūra sitienus.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bīstami soda sitienu izpildīja Ontužāns, taču pretinieku vārtsargs bija uzdevumu augstumos.

Cikla ievadā piektdien Latvijas jaunie futbolisti Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā ar 0:2 zaudēja vienaudžiem no Polijas. Bez Polijas un Vācijas Latvijas izlases pretinieki turnīrā ir arī vienaudži no Ungārijas, Izraēlas un Sanmarīno.

Komandā pulcēti 24 spēlētāji no Latvijas klubiem, Polijas, Anglijas un Vācijas.

Sastāvā iekļauts piecas spēles Latvijas nacionālajā izlasē aizvadījušais Daniels Ontužāns un jūnijā uz nacionālo valstsvienību izsauktais Raivis Ķiršs. Pirmoreiz uz kādu no Latvijas jaunatnes izlasēm izsaukts Anglijā spēlējošais latviešu izcelsmes aizsargs Džošua Velss, kurš gan piektdienas mačā vēl nevarēja pievienoties komandai.

Tikmēr Vācija cikla pirmajā spēlē ar 6:0 pārspēja Sanmarīno. Talantīgais Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Jusufa Moukoko šajā mačā guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Muokoko 16 gadu un 286 dienu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko Vācijas U-21 vīriešu futbola izlases spēlētāju un vārtu guvēju.

Mukoko bija sastāvā izlasei, kas šogad uzvarēja U-21 čempionātā, taču viņš nevienā no spēlēm nedevās laukumā. Šajā sastāvā ir kopumā seši futbolisti, kas šajā vasarā ar Vācijas U-21 izlasi triumfēja Eiropas čempionātā.

Vēl B grupā Izraēla ar 2:1 uzvarēja Ungāriju.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" kārtā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Līdz šim Latvijas U-21 izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju vēsturē guvusi 97 vārtus un ir tuvu tam, lai sasniegtu simts gūto vārtu robežu.

Latvijas U-21 futbola izlases sastāvs septembra spēlēm:

vārtsargi - Frenks Dāvis Orols ("Daugavpils"), Rūdolfs Soloha (Legņicas "Miedz-2", Polija), Jānis Beks ("Metta");

aizsargi - Iļja Korotkovs, Emīls Birka, Normunds Uldriķis (visi - "Metta"), Kirils Iļjins ("Daugavpils"), Roberts Veips (bez kluba), Maksims Toņiševs, Rūdolfs Zeņģis (abi - "Valmiera"), Klāvs Kramēns, Artūrs Ļotčikovs (abi - Jūrmalas "Spartaks"), Džošua Velss ("Middlesbrough U-23", Anglija);

pussargi - Rihards Ozoliņš, Dmitrijs Zelenkovs (abi - "Metta"), Daniels Ontužāns ("Freiburg 2", Vācija), Raivis Ķiršs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Auda"), Niks Dusalijevs ("Valmiera"), Deniss Meļņiks (Jūrmalas "Spartaks"), Rolands Bočs (Hofenheimas "TSG 1899 U-19", Vācija);

uzbrucēji - Kristers Lūsiņš ("Metta"), Kaspars Kokins ("Daugavpils"), Kristers Neilands ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu