Radukanu turpina pārsteigt un "US Open" debijā iekļūst pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas tenisiste Emma Radukanu trešdien iekļuva ASV atklātā čempionāta pusfinālā, 18 gadus vecajai sportistei turpinot pārsteigt tenisa pasauli.

Radukanu, kura WTA rangā ieņem 150.vietu, ceturtdaļfināla cīņā ar 6-3, 6-4 uzvarēja olimpisko čempioni Belinda Benčiču no Šveices (WTA 12.), kura "US Open" bija izsēta ar 11.numuru.

Radukanu pirmo reizi spēlē "US Open" un pamatturnīrā iekļuva, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas. Viņa Ņujorkā nav zaudējusi nevienu setu. Pirms tam viņa "Grand Slam" turnīros spēlējusi tikai Vimbldonā, kur šogad sasniedza ceturto kārtu, bet iepriekšējās divās reizēs zaudēja kvalifikācijas pirmajās cīņās.

ITF līmenī viņai ir trīs tituli, bet augustā Lielbritānijas tenisiste aizcīnījās līdz Čikāgas WTA 125K turnīra finālam.

Zīmīgi, ka Radukanu ir pirmā kvalifikāciju pārvarējusī tenisiste, kura jebkad aizcīnījusies līdz ASV atklātā čempionāta pusfinālam. Tāpat viņa ir pirmā Lielbritānijas pusfināliste "US Open" kopš 1983.gada.

Sniegums Ņujorkas kortos viņai ļaus nākamnedēļ debitēt WTA ranga pirmajā piecdesmitniekā un kļūt par Lielbritānijas pirmo raketi.

Pusfinālā viņa tiksies ar planētas ceturto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai ranga 18.numuru Mariju Sakari no Grieķijas. Par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies ranga otrajā pozīcijā esošā baltkrieviete Arina Sabaļenka un kanādiete Leila Fernandesa (WTA 73.).

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu