"Penguins" zvaigznēm Krosbijam un Malkinam varētu nākties izlaist NHL sezonas sākumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs
Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs Foto: Reuters/ScanPix

Teodora Bļugera pārstāvētās komandas Pitsburgas "Penguins" zvaigznes kanādietis Sidnijs Krosbijs un krievs Jevgeņijs Malkins dziedē traumas, tāpēc viņiem varētu nākties izlaist Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākumu.

34 gadus vecajam Krosbijam veikta plaukstas locītavas operācija, pēc kuras paredzēta sešu nedēļu ilga rehabilitācija. NHL sezona sāksies 12. oktobrī. Plānots, ka komandas kapteinis izlaidīs pirmās četras spēles, laukumā viņš varētu atgriezties 23. oktobrī.

Krosbijs pagājušajā sezonā ar 62 punktiem bija 10. rezultatīvākais spēlētājs NHL regulārajā čempionātā. Viņš 55 mačos guva 24 vārtus un veica 38 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +8.

Arī iepriekšējā starpsezonā Krosbijam bija jāveic operācija plaukstas locītavai, taču viņš pēc tam gatavs spēlēt, jo pagājušajā sezonā kanādietis izlaida tikai vienu spēli. "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstals norādījis, ka Krosbiju šī trauma nomoka jau vairākus gadus.

Hekstals gan nevarēja aptuveni prognozēt, kad laukumā atgriezīsies 35 gadus vecais Malkins, kuram jūnijā veica labā ceļgala operāciju. Iespējams, arī viņam nāksies izlaist nākamās NHL sezonas sākumu.

Malkins traumu guva 16. martā un turpinājumā izlaida regulārā čempionāta pēdējās sešas nedēļas jeb 23 spēles. Viņš nepiedalījās pirmajos divos "play-off" mačos sērijā pret Ņujorkas "Islanders", taču pēdējās četras spēles viņš aizvadīja, sakrājot piecus rezultativitātes punktus (1+4).

Savukārt regulārajā čempionātā 33 mačos Malkins guva astoņus vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -4.

Krosbijs un Malkins ir trīskārtēji Stenlija kausa ieguvēji ar "Penguins" komandu - 2009., 2016. un 2017. gadā. Viņi spēlē centra uzbrucēja pozīcijā tāpat kā Latvijas hokejists Bļugers.

"Penguins" pagājušajā sezonā ar 77 punktiem 56 spēlēs kļuva par Austrumu divīzijas uzvarētāju, taču "play-off" tika piedzīvots zaudējums jau pirmajā kārtā ar 2-4 pret "Islanders".

Bļugers šovasar pagarināja līgumu ar "Penguins" uz diviem gadiem par 4,4 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais uzbrucējs NHL regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva septiņus vārtus, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +10.

Savukārt Stenlija kausa izcīņā Bļugers sešos mačos ar rezultativitāti neizcēlās un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bļugers augustā bija Latvijas izlases kapteinis un palīdzēja valstsvienībai kvalificēties 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu