Video ⟩ "US Open" turnīrā noskaidroti pusfinālu pāri

CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AP/Scanpix

ASV atklātajā tenisa čempionātā jeb "US Open", kas norisinās Ņujorkā, noskaidroti pusfinālisti gan vīriešu, gan sieviešu vienspēlēs.

Vīriešu vienspēles

Ceturtdien pusfinālu sasniedza pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs (ATP 1.), kurš ar rezultātu 5-7, 6-2, 6-2, 6-3 pārspēja planētas astoto raketi itāli Mateo Berretīni (ATP 8.).

Džokoviča uzvaru un zaudējumu bilance šosezon "Grand Slam" turnīros ir 26-0. Viņš var kļūt par pirmo tenisistu kopš 1969. gada, kuram vienas sezonas laikā izdodas uzvarēt visos četros "Grand Slam". Pēdējo reizi to paveica austrālietis Rods Leivers.

Pasaules ranga līderis "US Open" pusfinālā tiksies ar Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu (ATP 4.), kurš ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-3, 6-4 pārspēja Loidu Džordžu Herisu no Dienvidāfrikas Republikas (ATP 46.).

Džokovičs un Zverevs spēkojušies deviņas reizes, sešās no tām uzvarējis serbs. Trīs dueļi notikuši šogad, pēdējā no tiem Tokijas olimpiskajās spēlēs uzvarēja Vācijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka negaidīti "US Open" pusfinālu sasniedzis Kanādas tenisists Fēlikss Ožjē-Aliasims (ATP 15.), kurš tikai šonedēļ sasniedza 19 gadu vecumu.

Kanādietis kļuvis par pirmo 2000. gadā un vēlāk dzimušo tenisistu, kurš iekļuvis "Grand Slam" pusfinālā.

Iepriekš Ožjē-Aliasima labākais sniegums "Grand Slam" bija šosezon Vimbldonā sasniegtais ceturtdaļfināls.

"US Open" pusfinālā Ožjē-Aliasims tiksies ar šīs sezonas "Australian Open" otrās vietas ieguvēju - pasaules ranga vicelīderi Daniilu Medvedevu no Krievijas (ATP 2.).

Sieviešu vienspēles

"US Open" pusfinālu sasniegusi Grieķijas tenisiste Marija Sakari (WTA 18.), kurai ar 6-4, 6-4 izdevās pārspēt pasaules ceturto raketi čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 4.).

Sakari pusfinālā spēkosies ar turnīra pārsteigumu - 18 gadus veco Lielbritānijas tenisisti Emmu Radukanu (WTA 150.).

Par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies pasaules otrā rakete baltkrieviete Arina Sabaļenka (WTA 2.) un 19 gadus vecā kanādiete Leila Fernandesa (WTA 73.).

Nevienai no pusfinālistēm iepriekš karjerā nav izdevies uzvarēt "Grand Slam" vienspēļu turnīrā. Sabaļenka ir to paveikusi dubultspēļu turnīros 2019. gadā "US Open" un šogad "Australian Open".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu