"Taliban" plāno aizliegt afgāņu sievietēm nodarboties ar sportu (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Afgāņu sievietes spēlē kriketu.
Afgāņu sievietes spēlē kriketu. Foto: AFP / Scanpix.

Afganistānā varu pārņēmušais "Taliban" režīms plāno aizliegt sievietēm nodarboties ar sportu, ziņo ārzemju mediji.

Intervijā Austrālijas medijam SBS, "Taliban" kultūras komisijas vadītāja vietas izpildītājs Ahmadulla Vasiks pauda, ka sports sievietēm nav ne piemērots, ne nepieciešams. Galvenokārt intervijā uzsvērts, ka sievietēm noteikti nevajadzētu spēlēt kriketu.

"Domāju, ka sievietēm tiks aizliegts spēlēt kriketu, jo viņām tas nav vajadzīgs. Kriketā var gadīties tā, ka dāmu seja vai kāda ķermeņa daļa tiek atsegta. Islāms to nepieļauj. Šis ir mediju laikmets. Būs foto un video, kur tas redzams. Islāms nepieļauj sievietēm spēlēt kriketu vai jebkuru citu sporta veidu, kur var tikt atklātas kādas viņu ķermeņa daļas," sacīja Vasiks.

Sieviešu tiesību apspiešana varētu būt galvenais aspekts, pēc kura starptautiski vērtēs jauno "Taliban" varu Afganistānā, raksta "The Guardian".

Afganistānas Kriketa federācija pagaidām neesot informēta par aizliegumu sievietēm nodarboties ar šo sporta veidu, bet meiteņu grupu treniņi jau tikuši apturēti.

Aizliegums sievietēm valstī nodarboties ar sportu ir vēl viens apliecinājums, ka "Taliban" grupējums kopš iepriekšējās valdīšanas vēl pagājušajā gadsimtā nav mainījies.

"Taliban" no militāras spēka organizācijas gan kļuvusi par valsts pārvaldes grupu, tāpēc tagad pret viņiem visā valstī vērsti plaši protesti, kuru priekšgalā ir tieši sievietes.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu