"US Open" finālā tiksies Džokovičs un Medvedevs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: EPA/LETA

Pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs piektdien Ņujorkā iekļuva "US Open" turnīra finālā, kur tiksies ar turnīra otro raketi Daņiilu Medvedevu.

Džokovičs joprojām var kļūt kopš 1969.gada par pirmo tenisistu vīriešu sacensībās, kurš ir kļuvis par kalendārā gada "Grand Slam" ieguvēju.

Viņš piektdien notikušajā ASV atklātā čempionāta pusfinālā uzvarēja Tokijas olimpisko čempionu Aleksandru Zverevu (ATP 4.) no Vācijas - 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2.

"Pret nākamo maču izturēšos tā, it kā tas būtu pēdējais mačs manā karjerā," sacīja Džokovičs.

Vēl viena uzvara dos 34 gadus vecajai serbu zvaigznei pirmo kalendārā gada "Grand Slam" kopš austrālieša Roda Leivera izcīnītā pirms 52 gadiem.

"Atlicis tikai viens mačs. Viss vienā. Darīsim to," sacīja Džokovičs. "Es tajā ielikšu visu sirdi un dvēseli, ķermeni un galvu."

Džokovičs tiecas pēc ceturtā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja titula karjerā un 21. "Grand Slam" turnīra uzvarētāja kroņa, kas viņu izvirzītu pirmajā vietā šajā rādītājā, pašreiz ar 20 uzvarām dalot pirmo vietu ar spāni Rafaelu Nadalu un šveicieti Rodžeru Federeru, kuri traumu dēļ nespēlē Ņujorkā.

"Šie ir mirkļi, kuru dēļ mēs dzīvojam," sacīja Džokovičs. "Šīs ir unikālas iespējas, par kurām mēs sapņojam, kad meklējam motivāciju."

83 gadus vecā Austrālijas leģenda Leivers bija tribīnēs, lai noskatītos, kā Džokovičs "atriebjas" 24 gadus vecajam Zverevam par zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā, liedzot Džokovičam iespēju ar Tokijas zelta medaļu izcīnīt "Golden Slam".

Otrā pusfinālā 2019.gada "US Open" finālists - Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvis Medvedevs ar 6-4, 7-5, 6-2 uzvarēja Kanādas tenisists Fēlikss Ožjē-Aliasims (ATP 15.), sasniedzot savu trešo karjeras "Grand Slam" turnīru finālu.

"Domāju, ka šodien nespēlēju labāko tenisu mūžā, taču esmu patiesi laimīgs, ka iekļuvu finālā," sacīja Medvedevs.

Džokovičs ir vecākais ASV atklātā čempionāta finālists kopš amerikāņa Andrē Agasi, kurš tur 35 gadu vecumā iekļuva 2005.gadā un varētu kļūt par vecāko ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kopš austrālieša Kena Rouzvela triumfa 35 gadu vecumā 1970.gadā.

Pārspējot Zverevu, Džokovičs panāca Federera karjeras rekordu - dalība 31 vīriešu "Grand Slam" fināla spēlē. Džokovičam bilance finālos ir 20-10.

Fināls būs atkārtots Austrālijas atklātā čempionāta fināls, kurā trijos setos uzvarēja Džokovičs. Medvedeva bilance pret Džokoviču ir 3-5.

"Ja man izdosies to izdarīt, es, iespējams, kaut nedaudz tikšu iekļauts vēstures grāmatās, piemēram, neļaujot Džokovičam to izdarīt," sacīja Medvedevs. "Tomēr man tas īsti nerūp. Es domāju, ka tas vairāk attiecas uz viņu, ka tas viņu ietekmē."

Džokovičs ir uzvarējis 27 "Grand Slam" mačos pēc kārtas, kas tikai par trīs spēlēm atpaliek no viņa karjeras rekorda, kas sasniegts no 2015. līdz 2016.gadam, kad izcīnīja četrus "Grand Slam" sacensību uzvarētāja titulus pēc kārtas.

Savukārt pagājušā gada ASV atklātā čempionāta finālists Zverevs pārtrauca 16 uzvaru sēriju.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu