Video ⟩ Virslīga atsākas ar "Spartaka" uzvaru pār "Daugavpili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas pirmajā spēlē pēc izlašu pārtraukuma Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā sestdien spēles beigās sagrāva "Daugavpili".

Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā pārspēja "Daugavpili" ar 3:0 (0:0).

Vārtus guva Oluvatimilehins Abioduns Ogunniji, Aleksandrs Solovjovs un Leons Vambā.

Pirmā puslaika pirmajā trešdaļā vispirms vārtu gūšanas moments bija viesiem, bet vēlāk Leons Vambā ar sitienu ar galvu centās iekarot viesu vārtus, rezultātam paliekot 0:0.

36.minūtē laba vārtu gūšanas iespēja bija Vambā, taču bumba pie viņa vārtu priekšā nonāca pēc rikošeta, un vārtsargs Frenks Orols bumbu atvairīja, tāpat kā paŗis minūtes vēlāk pēc sitiena no soda laukuma robežas.

Uzvaru mājinieki panāca spēles beigās, minūtes laikā gūstot divus vārtus.

Vispirms 78.minūtē ar atkārtotu sitienu no daugavpiliešu soda laukuma robežas ar kreiso kāju bumbu vārtu labajā stūrī raidīja Ogunniji, panākot 1:0. Bumbu viesu vārtsargs skāra, taču atvairīt nespēja.

Jau minūti vēlāk pēc Valentina Zehova piespēles no viesu soda laukuma atpakaļ pa sitienam vārtus ar tālsitienu guva Solovjovs, kurš apmēram metrus divus pirms soda laukuma kreisā stūra sita ar kreiso kāju, bumbai ielidojot vārtu labajā apakšējā stūrī - 2:0.

Trešie vārti krita 82.minūtē, kad savus desmitos vārtus sezonā guva Vambā. Viņš ar korpusu nosargāja bumbu, ielauzās daugavpiliešu soda laukumā un kritienā raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:0.

Uzvara jūrmalniekiem palīdzēja turnīra tabulā apsteigt savus pretiniekus.

Virslīgā pirmo vietu ar 49 punktiem 19 dueļos ieņem RFS. 47 punkti 21 spēlē ir "Valmierai", bet 41 punkts 19 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka ar 38 punktiem 21 mačā ir "Liepāja", kam ar 30 punktiem 23 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 21 cīņā ir "Daugavpilijs". 18 punkti 22 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

"Spartaks" pēdējās piecās virslīgas spēlēs bija cietis četrus zaudējumus, taču arī daugavpiliešiem pēc trīs bezzaudējumu maču sērijas sekoja neveiksme 0:2 pret RFS.

Jūrmalas komandā šovasar uzmirdzējis 19 gadus vecais Kamerūnas uzbrucējs Leons Vambā, kurš ar deviņiem gūtiem vārtiem pirms sestdienas spēles bija "Spartaka" rezultatīvākais spēlētājs un virslīgas labāko bombardieru sarakstā ieņēma dalītu trešo vietu. Tikmēr sešus vārtus guvušais nigēriešu uzbrucējs Emeka Fraidejs izīrēts Zviedrijas augstākās līgas klubam.

Sakrāto brīdinājumu dēļ abām komandām nevarēja palīdzēt pa vienam futbolistam - mājiniekiem nespēlēja Anatolijs Prepelita, bet viesiem talkā nenāca Ivodu Dāvids Akintola.

Sezonas pirmajās divās savstarpējās spēlēs ar 2:1 un 3:0 uzvarēja "Daugavpils", bet trešajā mačā ar 2:0 pārāki bija "Spartaka" futbolisti. Abas vienības tikās arī Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā ar 1:0 uzvarēja daugavpilieši.

Svētdien notiks atlikušās 22.kārtas spēles. "Metta" uzņems "Liepāju", bet "Valmiera" - RFS.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiek noskaidrots četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu