Video ⟩ "Valmiera" liedz RFS uzvarēt un attālināties kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere "Valmiera" svētdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar līdervienību RFS.

Abas komandas turnīra tabulā joprojām šķir divi punkti, tiesa rīdziniekiem ir divi mači rezervē. Sešus punktus aiz "Valmieras" ir galvaspilsētas otrs grands "Riga", kuram ir par trīs spēlēm mazāk nekā vidzemniekiem.

Pirmais bīstamais moments bija spēles desmitajā minūtē, kurā ļoti viltīgu sitienu izdarīja Ivans Želizko, taču RFS vārtsargs Vītauts Čerņausks bija uzdevumu augstumos, turklāt viesus glāba arī vārtu stabs. Pirms tam Riharda Matrevica modrību ar tālu sitienu pārbaudīja Emersons Deusleisānu.

Nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena pa vārtu stabu trāpīja "Valmieras" kapteinis Raimonds Krollis.

Tuvojoties pirmā puslaika noslēguma, RFS soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Artūru Zjuzinu. 11 metru soda sitienu 41.minūtē izpildīja Kevins Frīzenbihlers, kurš bija nekļūdīgs - 1:0.

Mača 66.minūtē tikko kā uz maiņu nākušais Džibrils Gejs vienus vārtus atguva. Pēc Želizko stūra sitiena bumbas lidojuma virzienu pagarināja Krollis, pēc kura piespēles Gejs panāca 1:1.

Pirms tam svētdien, divus vārtus gūstot Hoganam Ukpam, "Liepājas" komanda viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja "Metta" vienību.

Virslīgā pirmo vietu ar 50 punktiem 20 dueļos ieņem RFS. 48 punkti 22 spēlēs ir "Valmierai", bet 41 punkts 19 un 22 spēlēs ir "Riga" un "Liepājas" vienībām. Tālāk ar 30 punktiem 23 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 21 cīņā ir "Daugavpilijs". 18 punkti 23 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu