Ābols atklāj iemeslu, kāpēc Jānis Kalniņš nespēlēja izlasē olimpiskajā kvalifikācijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols svētdien sarunā ar basketbola leģendu Valdi Valteru atklāja iemeslu, kāpēc augustā notikušajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā komandā nebija potenciālā pamatvārtsarga Jāņa Kalniņa.

Olimpiskā kvalifikācija Rīgā norisinājās augusta beigās, Latvijas izlasei izcīnot vienīgo ceļazīmi uz Pekinas ziemas spēlēm. 

Visos trijos mačos Latvijas komandas vārtus sargāja Ivars Punnenovs, kurš kopumā kapitulēja tikai vienu reizi.

Pirms turnīra bija paredzams, ka par vietu vārtos cīnīsies Punnenovs un Kalniņš, taču tā nenotika. Kalniņš netika iekļauts pat paplašinātajā kandidātu sarakstā, kas bija labvēlīga augsne dažādām baumām.

Ābols svētdien sarunā ar Valdi Valteru vietnes "YouTube" kanālā "11LV/11TV" atklāja, kāpēc Kalniņš nebija komandā, kliedējot arī baumu plīvuru.

"Es zinu tos stāstus, ka it kā kāds viņu vaino par zaudējumu Vācijai [pasaules čempionātā Rīgā]. Viņš [olimpiskajā kvalifikācijā] nebija komandā, jo sagaidīja ģimenes pieaugumu. Pirmdzimtais dēls nāca pasaulē tieši tajās dienās. Jā, viņš pats zina, ka tie vārti pret Vāciju... Viņš varēja labāk nospēlēt tajās epizodēs. Bet neviens viņu nevaino zaudējumā Vācijai. Tikai un vienīgi viņš nebija, jo ģimenes pieaugums," pastāstīja Ābols.

29 gadus vecais Kalniņš šosezon pārstāv Zviedrijas augstākās līgas čempionvienību Vekšes "Lakers". Pagaidām viņš čempionātā aizvadījis vienu spēli. 

Kalniņš aizvadītās sezonas KHL pamatturnīrā 32 spēlēs kaldināja 17 Helsinku "Jokerit" uzvaras, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,51 vārtus spēlē, kā arī trīsreiz atstājot savus vārtus neieņemtus.

Gagarina kausa izcīņā gan viņš laukumā nedevās.

Pēc spēlēšanas "Liepājas Metalurgā" Kalniņš trīs sezonas aizvadīja Ungārijas klubu rindās MOL līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas. Pēc tam viņš spēlēja KHL, kur pārstāvēja Rīgas "Dinamo" un "Jokerit".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu