Pasečņiks: Tagad koncentrējos tikai uz NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Capital City Go-Go/Twitter

Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks cer atgriezties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, bet pieļauj, ka nākamajā sezonā pasaules spēcīgākajā līgā nespēlēs.

Pasečņika pēdējais pieraksts kādā komandā bija Vašingtonas "Wizards", kurā spēlēja kopā ar latviešu snaiperi Dāvi Bertānu. 

"Daru to, ko es varu kontrolēt," sarunā ar LTV "Sporta studiju" sacīja Pasečņiks. "Varbūt kaut kas būs, kaut kas nebūs... Varu pateikt, ka tagad koncentrējos tikai uz NBA. Es pieļauju domu, ka nākamgad, visticamāk, tas nebūs NBA, bet šobrīd neko vairāk nevaru pateikt. Taču pieļauju domu, ka būšu kādā no treniņnometnēm, bet pašlaik nezinu."

Viņš atklāja, ka ilgu laiku trenējies individuāli un vēlas atgriezties spēļu ritmā, spēlējot piecatā pret pieciem. 

"Man jābūt maksimāli labā kondīcijā, jābūt fiziski spēcīgam. Tas, ka neesmu ilgi kāpis kopā ar komandu uz laukuma, tas nedaudz iekšā moka," norādīja Pasečņiks. 

Viņš šajā vasarā NBA Vasaras līgā pārstāvēja Ņūorleānas "Pelicans", kurā savulaik sezonas beigu daļā uzspēlēja Dairis Bertāns

"Komunikācija pēc Vasaras līgas ar "Pelicans" bija ļoti pozitīva. Viņi bija ļoti apmierināti. Viņiem jau tobrīd bija četri garie spēlētāji, tā ka, braucot uz turieni, sapratām, ka, visticamāk, ar Ņūorleānu mums nesanāk, bet citas komandas mani redzēs. Arī spēļu prakse pēc ilgākas pauzes bija ļoti laba. Bet viņi bija ar mani ļoti apmierināti," teica Pasečņiks. 

Pasečņiks iepriekšējā sezonā debitēja NBA, 27 spēlēs laukumā pavadot vidēji 16 minūtes, kuru laikā guva 5,8 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas.

Viņš izteicās, ja būs iespēja, tad palīdzēs Latvijas izlasei novembrī gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Tiesa, tas būs atkarīgs no tā, kurā komandā Pasečņiks spēlēs. Ja kādā no Eirolīgas vienībām, tad pastāv liela varbūtība, ka klubs spēlētāju neatbrīvo. 

Pirms došanās uz NBA Pasečņiks četras sezonas pavadīja Spānijas komandā Grankanārijas "Herbalife".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu