Olimpisko čempionu treneris Feldmanis: Latvijas kausa spēles varētu dot jaunas emocijas (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis
Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas kausa izcīņas spēles klasiskajā basketbolā varētu dot svaigas emocijas 3x3 izlases spēlētājiem, sarunā ar TVNET pauda olimpisko čempionu komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Trīs no četriem olimpiskajiem čempioniem 3x3 basketbolā pieteikti Latvijas kausa (Užavas kausa) izcīņas spēlēm. Nauris Miezis un Agnis Čavars iekļauti BK "Ķekava" sastāvā, Kārlis Pauls Lasmanis pieteikts "Kandava/Anzāģe" komandā, bet Edgars Krūmiņš turpina dziedēt kājas traumu.

Zelta medaļnieki ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā un saņem valsts atbalstu, lai startētu 3x3 basketbolā. Kā norādīja treneris Feldmanis, lēmums pieteikties dalībai Latvijas kausa izcīņai klasiskajā basketbolā "ir saskaņots ar visām pusēm".

"Pēc olimpiskajām spēlēm emocijas puišiem ir nokritušās - psiholoģiski ir grūti. Latvijas kausa spēles varētu būt jaunu emociju iegūšana. Tas mūsu treniņu procesam netraucētu. Viņi turpina trenēties 3x3 basketbolā," pastāstīja olimpisko čempionu treneris.

1. un 8. oktobrī BK "Ķekava" spēkosies ar BK "Jelgava", savukārt 1. un 9. oktobrī "Kandava/Anzāģe" cīnīsies pret BK "Talsi". Šo dueļu uzvarētāji kvalificēsies astotdaļfinālam, kur ķekavniekiem panākuma gadījumā pretī stāsies BK "Liepāja", bet kandavniekiem - BK "Ventspils". 

Foto: basket.lv

3x3 basketbola izlasei nākamais turnīrs paredzēts 18. un 19. septembrī Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur notiks Pasaules tūres "Masters" posms. Latvijas komandu "Riga" pārstāvēs Lasmanis, Čavars, Artūrs Strēlnieks un Guntars Strāķis.

"Naurim ir iedota atpūta, kā arī viņam ir mikrotrauma. Gaidām daktera precizējumu," atklāja Feldmanis.

"Edgaru vēl vajag piebremzēt. Viņš vakar treniņā teica, ka grib darīt vairāk, taču neļaujam. Kad dakteris dos zaļo gaismu, atļausim viņam darīt vairāk. Viņš piedalās treniņprocesā un dara to, ko var - mest metienus ar "shooting machine". Katru dienu viņš izmet noteiktu skaitu metienu. Tā ka pulveris viņam būs sauss. Ceru, ka nākamās nedēļas beigās dosim viņam zaļo gaismu. Negribu neko sasteigt. Svarīgi, lai viņš sezonas beigās ir pēc iespējas labākā formā."

Pēc zelta medaļu izcīnīšanas Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase divos turnīros sasniegusi finālu - "Challenger" posmā Rīgā un "Masters" turnīrā Debrecenā (Ungārija).

"Masters" turnīros Lozannā (Šveice) un Monreālā (Kanāda) mūsējiem bija jāsamierinās ar 5. vietu.

Pēc olimpiskajām spēlēm Krūmiņu pagaidām aizstāj Strēlnieks, kurš jau ilgāku laiku ir viens no komandas rezervistiem. 

Savukārt vien nesen komandai pievienojās Strāķis, kurš Debrecenā aizstāja Lasmani, bet šonedēļ Prāgā viņš aizstās Miezi.

"Meklējām noteiktas lomas spēlētāju. Uzrunājām vairākus 5x5 spēlētājus, kuri varētu labi integrēties komandā, - kādam nebija līguma, līdz ar to baidījās, savukārt citus nelaida klubi," pastāstīja Feldmanis.

"Uzrunājām Artūru Ausēju, un BK "Ventspils" bija ar mieru viņu laist, taču viņam ir mikrotrauma, tāpēc nevajadzēja riskēt," atklāja treneris. "Runājām arī ar Valmieras un Liepājas komandām. Ar ļoti lielu mūsu lūgumu klubi būtu piekrituši palaist spēlētājus, tomēr negribējām iet pret straumi."

Guntars Strāķis vislabāk zināms kā Eiropas U-18 čempionāta bronzas medaļnieks 2007. gadā, savulaik spēlējot vienā jauniešu izlasē ar Jānis Strēlnieku un Dairi Bertānu. Viņš ikdienā piedalās Latvijā rīkotajos 3x3 turnīros. 

"Guntars ir spēlējis 3x3. Gribējām sastāvā metēju, punktu guvēju. Viņš sevi ļoti labi parādīja - rezultatīvi nospēlēja ceturtdaļfinālā (9 punkti, tālmetieni 4/6). Ar diviem olimpiešiem tikām finālā, tāpēc domāju, ka selekcija ir laba," uzskata Feldmanis.

Guntars Strāķis
Guntars Strāķis Foto: FIBA.com

"Viņš bija patīkami pārsteigts par piedāvājumu spēlēt, iedevām viņam ticību. Viņš sakārtoja lietas gan ar ģimeni, gan darbu, lai varētu spēlēt," piebilda treneris. 

"Pēc Olimpiādes nespēlējam slikti, esam tikuši divos finālos. Primārais ir čaļu veselība. Ir svarīgi atgūt emocijas, kas ļoti daudz tika iztērētas gan gatavojoties Olimpiādei, gan pēc Tokijas, kad bija daudz interviju. Vēlējos, lai viņi to izbauda, jo mums jādod sava artava sabiedrībai. Mūsu uzdevums ir aizvadīt sezonu pēc iespējas augstākā līmenī, lai mēs būtu labi sagatavojušies superfinālam sezonas beigās," sacīja Feldmanis.

Pasaules tūres fināls paredzēts 17. un 18. decembrī Džedā, Saūda Arābijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu