"Riga" futbolisti sagādā "Daugavpilij" smagāko zaudējumu virslīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Latvijas čempione "Riga" trešdien "Optibet" futbola virslīgas atliktajā 19. kārtas spēlē savā laukumā sagrāva mazākumā spēlējošo "Daugavpili" un turpina dzīšanos pakaļ līderiem.

"Riga" sakāva "Daugavpili" ar 7:1 (3:0).

Divus vārtus "Riga" labā guva Staņislavs Krapuhins, pa vieniem - Karimi Lukili, Mikeāls Soisalo, Jurijs Vakulko, Felipe Brizola un Kuls Mbombo. Viesiem izcēlās Juki Ogaki.

Jau pēc nepilnām 17 minūtēm rezultāts bija 3:0 mājinieku labā. Septītajā minūtē rezultātu atklāja Lukili, piecas minūtes vēlāk rezultāta starpību dubultoja Soisalo, bet 17.minūtē viesu kļūdu aizsardzībā izmantoja Jurijs Vakulko, ieripinādams bumbu pustukšos vārtos.

Vēl vairāk daugavpiliešu izredzes atspēlēties 32.minūtē samazināja Viljams Mukvele, kurš pretinieku taranēja ar taisnu kāju, pelnīti saņemot sarkano kartīti un atstājot komandu mazākumā.

Tāpat kā pirmajā puslaikā, arī otrā puslaika sākumā desmit minūšu laikā mājinieki guva trīs vārtus. Pirmie divi 58. un 66.minūtē tika Krapuhinam. Pirmo vārtu guvumā viņš sita bumbu vārtos no soda laukuma vidus, bet otrie vārti tika gūti no vārtu priekšas, kad viesu vārtsargs Ņikita Šaraņins bija atvairījis Brizolas sitienu. 68.minūtē ar sitienu ārpus soda laukuma vārtu labajā apakšējā stūrī izcēlās otrajā puslaikā laukumā nākušais Brizola - 6:0.

Tūlīt krita arī septītie vārti, 70.minūtē izceļoties Mbombo - 7:0.

Rezultāts varēja būt arī lielāks, taču viesus glāba pārliktnis.

Kad jau šķita, ka spēle beigsies ar 7:0, daugavpiliešus no "sausās" sagrāves glāba Ogaki. Viņš ar bumbu soda laukuma labajā malā nedaudz pietuvojās vārtiem un ar spēcīgu raidījumu no šaura leņķa trāpīja vārtu tuvējā augšējā stūrī - 1:7.

"Riga" iepriekšējo spēli Latvijas čempionātā aizvadīja 25.jūlijā, viesos ar minimālu rezultātu 1:0 pieveicot citu Rīgas vienību "Metta". Pirms tam ar 3:2 tika uzvarēts "Spartaks", bet vēl pirms tam "Riga" ar 0:1 piekāpās "Liepājai".

Kopš tā laika "Riga" ir aizvadījusi piecas spēles Eiropas kausos, cīņā par iekļūšanu Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā divu spēļu summā ar 2:4 piekāpjoties Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps", kā arī divas cīņas Latvijas kausa izcīņā, svinot pārliecinošas uzvaras pār zemāko līgu komandām.

Tikmēr daugavpilieši pēdējās trīs spēlēs virslīgā nebija uzvarējuši. Neizšķirtam ar "Liepāju" (1:1) sekoja neveiksme 0:2 pret RFS un 0:3 - pret Jūrmalas "Spartaku".

Pa starpām aizvadītas arī divas spēles Latvijas kausa izcīņā ar virslīgas komandām, ar 1:0 pieveicot "Spartaku" un ar 0:1 pagarinājumā zaudējot kausa glabātājai "Liepājai".

Spēlē "Riga" sastāvā savākto kartīšu dēļ nevarēja piedalīties serbu pussargs Marko Džurišičs, bet komandu, salīdzinot ar jūliju, atlaistā Andra Riherta vietā atkal vadīja viņa pienākumu izpildītājs Kristaps Blanks.

"Daugavpilij" brīdinājumu dēļ šajā spēlē nevarēja palīdzēt Dele Izraels.

Šosezon komandu pirmajā spēlē Rīgā ar 4:0 pārāki bija mājinieki", bet duelis Daugavpilī beidzās neizšķirti 1:1.

"Riga" vairs nav virslīgas labākā bombardiera Stefana Miloševiča, kurš šosezon guvis desmit vārtu, bet ir Mikeāls Soisalo, kurš pirms trešdienas spēles bija guvis septiņus vārtus un Raivis Ķiršs, kurš guvis piecus vārtus. Savukārt no "Metta" pārnākušais Junusa Muritala šosezon ir guvis deviņus vārtus.

Tikmēr "Daugavpils" komandā joprojām nevienam futbolistam nav izdevies gūt vairāk par trim vārtiem.

Virslīgā pirmo vietu ar 50 punktiem 20 dueļos ieņem RFS. 48 punkti 22 spēlēs ir "Valmierai", 44 punkti 20 spēlēs ir "Riga", bet 41 punkts 22 spēlēs - "Liepājas" vienībai. Tālāk ar 30 punktiem 23 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 22 cīņās ir "Daugavpilij". 18 punkti 23 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu