Video ⟩ Ko savā karjerā paveicis Brieža nākamais pretinieks Manns "Zibensvīrs"? (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Manns
Arturs Manns Foto: Ekrānšāviņš no video

Arturs Manns pēc mēneša "Arēnas Rīga" ringā tiksies ar Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi. Plašākai sabiedrības daļai Vācijas pārstāvja Manna vārds neko daudz neizsaka. Ko viņš savas profesionāļa karjeras laikā paspējis paveikt?

Promotieru brāļu Zauerlandu kompānija pavēstīja, ka abi bokseri 16. oktobrī Rīgā cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā.

Iepriekš gan izskanēja runas, kuras portālam TVNET arī apstiprināja Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs, ka latviešu bokseris pārcelsies uz smagsvaru divīziju, taču globālā situācija šos plānus izjaukusi. 

Manns tiek dēvēts par "Zibensvīru". Piecas dienas pirms cīņas viņš būs nosvinējis savu 31.  dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā Kazahstānā dzimušais bokseris ir kopš 2015. gada un šajā laikā pamanījies aizvadīt 18 cīņas, kurās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Boksa statistikas portālā "BoxRec" pieejamā informācija liecina, ka Manns ir 185 centimetrus garš, kas ir par vienu centimetru mazāk nekā Briedim. Par viņa roku izvērsumu interneta dzīles klusē. 

No savām 18 cīņām 16 viņš aizvadījis Vācijā. Vienreiz cīnījies Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) un ASV. 

Savu vienīgo zaudējumu Manns piedzīvoja 2019. gada martā DĀR, kad ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu piekāpās vietējam bokserim Kevinam Lerenam, kurš savas karjeras 27 cīņās guvis 26 uzvaras, no kurām 13 ar nokautu. 

"Cienu Mairi un viņa sasniegumus, bet neizjūtu nekādu spiedienu. Pirms cīņas ar Kevinu Lerenu izjutu spiedienu, tāpēc ka daudzas lietas nenostrādāja tā, kā vajag, taču šoreiz esmu mierīgs," pauda Manns. 

"Visu spiedienu izjūt Briedis, kuram būs jāaizstāv tituls savu līdzjutēju priekšā, un ne vienmēr mājas sienas palīdz. Viņš var daudz ko zaudēt, un es varu daudz ko iegūt."

Manns salīdzinoši īsā laikā paspējis aizvadīt 18 cīņas. 2016. gadā viņš ringā kāpa pat piecreiz. Pēdējo no cīņām viņš aizvadīja pērnā gada jūnijā, kad ar nokautu uzvarēja citu Vācijas bokseri Radu Rašīdu, kurš ir savas karjeras norietā. 

Līdzšinējie Manna sāncenši nav pieskaitāmi pasaules elitei, bet Briedis pavisam noteikti būs viņa karjeras nopietnākais pretinieks. Briedis ir pirmā smagā svara kategorijas bokseris nr. 1 pasaulē. 

Foto: Publicitātes foto

Briedis norādīja, ka Manns ir pieredzējis bokseris un gājis caur Kazahstānas boksa skolu, kuru uzskata par vienu no labākajām pasaulē. Taču tā būs sensācija, ja Briedis šo cīņu zaudēs. 

Piemēram, priekšpēdējo cīņu Manns aizvadīja pret gruzīnu Soso Abuladzi, kura vārds pat boksa pasaulē nav sevišķi atpazīstams. Kopš 2017. gada Abuladze piedalījies 15 cīņās un tikai vienā svinējis uzvaru. Turklāt Manns Gruzijas bokseri pieveica vien pēc punktiem.  

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu