Rohasa domā par startu tāllēkšanā un divām zelta medaļām Parīzes olimpiskajās spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Olimpiskā čempione trīssoļlēkšanā venecuēliete Julimara Rohasa, visticamāk, 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs cīnīsies par divām zelta medaļām, atklājot, ka varētu piedalīties arī tāllēkšanā.

"Esmu sportiste, kurai patīk izaicinājumi. Ja tas būtu atkarīgs no manis, es piedalītos abos pasākumos," Rohasa Karakasā sacīja Venecuēlas prezidentam Nikolasam Maduro ceremonijā par godu savam triumfam Tokijā.

"Tas ir tas, ko esmu izvirzījusi par savu mērķi, par to domāju. Pastāv liela iespēja, ka piedalīšos abās disciplīnās," skaidro sportiste.

2016.gadā Riodežaneiro spēlēs viņa izcīnīja sudrabu trīssoļlēkšanā, un kopš tā laika viņa ir bijusi dominējošais spēks šajā disciplīnā.

Līdztekus zelta iegūšanai Tokijā viņa divreiz ir uzvarējusi pasaules meistarsacīkstēs un sasniegusi pasaules rekordu gan telpās, gan stadionā.

Barselonā dzīvojošo 25 gadus veco sportisti trenē kubietis Ivans Pedroso, bijušais olimpiskais čempions tāllēkšanā un četrkārtējs pasaules zelta medaļas ieguvējs.

Rohasa jūnijā tāllēkšanā sasniedza rezultātu 7,27 metri, lai gan ar pārāk lielu pavēju, lai rezultātu varētu apstiprināt par savu personisko rekordu - 2,7 metri sekundē.

Viņas oficiālais personiskais rekords ir 6,88 metri. Vācijas lēcēja Malaika Mihambo Tokijā izcīnīja zeltu tāllēkšanā ar tieši septiņus metrus tālu lēcienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu